Grupul elvetian Roche Holding a raportat pentru primele noua luni un avans al vanzarilor de 12%, la 33,9 milioane de franci elvetieni (28,82 miliarde de dolari), dar nu a reusit sa-si indeplineasca previziunile initiale, din cauza cererii scazute pen
Grupul elvetian Roche Holding a raportat pentru primele noua luni un avans al vanzarilor de 12%, la 33,9 milioane de franci elvetieni (28,82 miliarde de dolari), dar nu a reusit sa-si indeplineasca previziunile initiale, din cauza cererii scazute pentru vaccinul Tamiflu, transmite Reuters, citat de Mediafax. Analistii au estimat ca grupul elvetian va obtine vanzari de 34,22 miliarde de franci elvetieni. Roche a confirmat obiectivul pentru anul 2007, aratand ca estimeaza o crestere de doua cifre a vanzarilor.
Vanzarile medicamentului Tamiflu au scazut in al trimestrul al treilea cu 60%, dupa onorarea tuturor comenzilor pentru vaccin. Guvernul si companiile si-au constituit stocurile necesare si Roche nu a mai primit nicio comanda semnificativa pentru acest produs.
Compania a anuntat ca nu va ridica oferta ostila de preluare, in valoare de trei miliarde de dolari, a companiei Ventana Medical Systems, unul dintre cei mai mari producatori de instrumente si sisteme de reactivi utilizate in diagnosticarea unor afectiuni, chiar daca a fost respinsa de actionari. Vanzarile de medicamente au urcat in primele noua luni cu 14%, la 27,12 miliarde de franci elvetieni, sustinute de produsele oncologice Avastin si Herceptin. Cele doua medicamente au inregistrat cresteri semnificative ale vanzarilor de 41%, respectiv de 26%.
Compania este prezenta in Romania de peste 10 ani, prin reprezentanta Roche Romania, si activeaza in arii terapeutice precum oncologia, tratamentul anemiei, obezitatii si transplant. Roche este a doua companie de pe piata farmaceutica romaneasca, cu o cota de 6,9% din totalul vanzarilor de medicamente, in intervalul iulie 2006 - iunie 2007, si vanzari de 412,7 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.