Florin Prunea, directorul Departamentului relatii internationale al FRF, a anuntat duminica seara, la emisiunea "Fanatik Show", de la Telesport, ca cea mai mare prima de calificare a unui fotbalist al Nationalei va ajunge la 100.000 de euro. In aceas
Florin Prunea, directorul Departamentului relatii internationale al FRF, a anuntat duminica seara, la emisiunea "Fanatik Show", de la Telesport, ca cea mai mare prima de calificare a unui fotbalist al Nationalei va ajunge la 100.000 de euro. In aceasta categorie vor intra insa doar cei cu meciuri foarte multe jucate, ramanand ca selectionerul Victor Piturca sa intocmeasca un tabel cu suma pe care o va primi fiecare "tricolor" care a bifat macar un minut in aceasta campanie de calificare. De mentionat ca tot de la un tabel asemanator i s-a tras lui Piti si plecarea din 1999 de la Nationala, dupa ce echipa si-a asigurat prezenta la Euro 2000 fara sa sufere vreo infrangere. Atunci, Piti i-a taiat la bani pe Hagi si pe Gica Popescu, fiindca cei doi au jucat doar in cateva meciuri, iar scandalul iscat din acest motiv a dus la debarcarea selectionerului. La aceeasi emisiune, Ionut Lupescu (foto), directorul general al FRF, a anuntat concret cum se vor imparti cei cinci milioane de euro cu care UEFA premiaza fiecare echipa calificata. Astfel, jumatate din aceasta suma va merge la jucatori si la staff-ul tehnic, iar restul va intra in bugetul FRF. Acesta din urma va fi completat cu "alte sute de mii de euro", care vor veni de la sponsori, obligati contractual la niste prime de calificare. Tot Lupescu a povestit ca, prin aceasta calificare, bugetul FRF de anul viitor va creste cu 1,5 milioane de euro fata de cel de anul acesta, care a fost de 6 milioane. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.