ANCHETA. Curtea Tribu­na­lului din München a impus o amen­da de 201 milioane de euro companiei Siemens, finalizand investigatia biroului public de cer­ce­tari din München, f
ANCHETA. Curtea Tribu­na­lului din München a impus o amen­da de 201 milioane de euro companiei Siemens, finalizand investigatia biroului public de cer­ce­tari din München, facuta la fosta divizie de comunicatii din ca­drul Siemens AG. Autoritatile fiscale germane au ajuns la un acord in urma investigatiilor fa­cute impreuna cu procurorii. Sie­mens accepta amenda impusa de tribunal si isi asuma intreaga res­pon­sabilitate pentru neregu­lile din trecut ale diviziei de co­mu­­nicatii. Compania a renuntat la dreptul sau de a face apel. (A.R.)   INCASARI. Jocul video dezvoltat de Microsoft, Halo 3, a de­ve­nit unul dintre cele mai bine van­dute produse ale anului, inregis­trand vanzari de 300 de milioane de dolari la numai o saptamana de la lansare, lucru care a determinat si o dublare a incasarilor la consola Xbox 360. Peste 5,2 milioane de exemplare Halo 3 au fost cumpa­rate de fanii jocurilor video, pri­mele doua jocuri din aceasta serie vanzand impreuna 14,8 milioane de copii. Microsoft spera astfel sa isi depaseasca rivalul Sony pe piata de 30 de miliarde de dolari a jocurilor video.   UTIL. O companie feroviara japoneza vrea sa instaleze in metrou dispozitive care sa trimita pe telefoanele mobile ale calato­rilor informatii personalizate care sa ii anunte cand trebuie sa co­boare sau sa ii trezeasca daca adorm. Pasagerii vor vedea si cat de aglomerat e fiecare vagon, putand sa aleaga astfel unul mai liber. Serviciul ar putea fi implementat in trenurile care vor fi puse in circulatie in anii urmatori.    VERDICT. O femeie este obligata sa plateasca 222.000 de dolari pentru punerea in comun online a 24 de melodii, incalcand astfel drepturile de autor. Cele sase companii din industria mu­zicala care au actionat-o in justitie au cerut despagubiri de 9.250 de dolari pentru fiecare din cele 24 de melodii analizate in proces, desi banuiau ca femeia a incalcat drepturile de autor in cazul a 1.702 melodii. Este primul caz in care o astfel de cauza ajunge in tribunal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.