Magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus, ieri, revocarea, din motive medicale, a masurii arestarii preventive si punerea de indata in libertate a lui Radu Padurean, inculpat din dosarul "Cocaina fara VIP-uri". In schimb, instanta a hotarat sa me
Magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus, ieri, revocarea, din motive medicale, a masurii arestarii preventive si punerea de indata in libertate a lui Radu Padurean, inculpat din dosarul "Cocaina fara VIP-uri". In schimb, instanta a hotarat sa mentina starea de arest preventiv a altor acuzati din aceeasi cauza: Bogdan Albu, Radu Eugen Nastase, Bogdan Alexandru Ionescu, Razvan Mircea Dimitriu, Ionut Adrian Stoica si Ion Leonardo Radu. De asemenea, judecatorii au decis restituirea cautiunii de 100 de milioane de lei lui Radu Eugen Nastase, avand in vedere ca solicitarea acestuia de a fi judecat in libertate a fost respinsa de instanta Curtii de Apel Bucuresti. Hotararea Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs. In dosarul "Cocaina fara VIP-uri" noua inculpati au fost trimisi in judecata pentru trafic de droguri, detinere de stupefiante in vederea consumului. Doi dintre acestia - Radu Octavian Constantin Arhip, Mihai Razvan Iotta - sunt judecati in stare de libertate. (G.T.)
Conflict aplanat de politisti
Politisti, jandarmi si luptatori ai Detasamentului de Interventie Rapida au intervenit, duminica seara, pentru a aplana un conflict izbucnit intre doua familii din comuna Sintesti si in care au fost implicate in jur de 30 de persoane. Politistii sustin ca Nicusor R., de 25 de ani, Nevers M., de 30 de ani, si Silviu M., in varsta de 26 de ani, au avut o altercatie in timpul careia primul dintre acestia a fost injunghiat in spate, cu un cutit, de catre Nevers. Nicusor R. a fost dus la spital, iar in scurt timp familiile celor doi au intrat in conflict, in zona adunandu-se in jur de 30 de persoane. La fata locului au venit politisti si jandarmi, care au reusit sa aplaneze conflictul. Pentru a preveni un alt scandal, in Sintesti a fost instalat un dispozitiv de ordine publica format din luptatori de la Detasamentul de Politie pentru Interventie Rapida Ilfov si jandarmi, care au supravegheat zona si pe timp de noapte. Politistii din comuna ilfoveana Jilava continua verificarile pentru a-l prinde pe Nevers M., care a disparut de acasa, el fiind cercetat pentru vatamare corporala si port fara drept al cutitului. (G.T.)
Scandal la SEIP Buzau
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a dispus verificari in legatura cu eliberarea ilegala de catre Serviciul de Evidenta Populatiei Buzau (SEIP) a 415 carti de identitate, in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale de anul trecut. Vasile Blaga a apreciat ca fapta de care sunt acuzati politistii buzoieni este una extrem de grava. "Daca acuzatia se confirma, persoanele implicate trebuie sa raspunda in fata legii", a precizat ministrul Administratiei si Internelor. Potrivit unui memoriu adresat MAI de catre deputatul Cezar Preda, Serviciul pentru Evidenta Populatiei Buzau ar fi eliberat ilegal 415 carti de identitate pe adrese fictive, aceste acte fiind folosite in vederea exercitarii dreptului de vot de catre persoane care nu aveau domiciliul pe raza localitatii respective. PD Buzau, a transmis un comunicat intitulat "Politistii buzoieni au lucrat pentru PSD", conform caruia Serviciul pentru Evidenta Populatiei a eliberat sute de carti de identitate pe adresele unor cetateni care habar nu aveau ca locuiesc in acelasi imobil cu alte cateva sute de oameni. Comunicatul mai mentioneaza ca la scrutinul pentru alegerile locale, Cezar Preda, candidat atunci din partea Partidului Democrat pentru Primaria Municipiului Buzau, a fost invins la vot de catre reprezentantul PSD la mai putin de o mie de voturi. (B.C.G.)
Infractori romani extradati
Cinci cetateni romani au fost extradati ieri pe Aeroportul international Henri Coanda, acestia fiind insotiti de o escorta formata din ofiteri ai Biroului General al Politiei Romane. Astfel, de la Paris a fost adus, Vasile Bogdan, de 42 de ani, din Satu Mare, care mai are de executat un rest de 3417 zile, din totalul de 20 de ani inchisoare, pentru comiterea unui omor in noaptea de 11 spre 12 aprilie 1988. Nicolae Dusu, de 31 de ani, din Constanta, condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea de cinci ani pentru fals de moneda, si Gheorghe Adrian Stan, de 37 de ani, din Baia Mare, condamnat la cinci ani si o luna de inchisoare pentru inselaciune, au fost extradati de la Madrid. De asemenea, de la Roma au fost adusi Gavril Nicoliea Irimescu, in varsta de 24 de ani, din Radauti, care fusese condamnat la trei ani si opt luni de inchisoare pentru furt calificat, precum si Mihai Nyisztor, de 32 de ani, din Hagig, judetul Covasna, condamnat la trei ani inchisoare pentru inselaciune. (V.R.)
Moarta in conditii suspecte
O femeie de 36 de ani din Bucuresti a murit, in urma cu doua zile la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, unde fusese internata in sectia de Urgente-Resuscitare. Potrivit medicilor, Elisabeta Ion a fost adusa de la hotelul Maryland din Eforie, dupa ce consumase bauturi alcoolice, ea murind la sase ore de la internare. Politistii au declansat in acest caz o ancheta, gasind in camera in care era cazata femeia o sticla care continea o substanta toxica. Elisabeta Ion era cunoscuta de medici ca avand deja doua tentative de suicid. (V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.