Posibilitatea unui razboi cu Iranul este din nou evocata, numai ca declaratiile nu mai vin ca de obicei dinspre Washington, ci de la Paris, prin­cipalul contestatar al interventiei militare din Irak. Lumea trebuie sa se preÂ
Posibilitatea unui razboi cu Iranul este din nou evocata, numai ca declaratiile nu mai vin ca de obicei dinspre Washington, ci de la Paris, prin­cipalul contestatar al interventiei militare din Irak. Lumea trebuie sa se pre­ga­teasca pentru ce e mai rau in scenariul iranian. Avertismentul vine din partea ministrului francez de Externe, Bernard Kouchner.   TRANSANT. Seful di­plo­ma­ti­ei franceze nici n-a vrut sa se pu­na la adapostul limbajului diplomatic si, intrebat la ce se refera, a reluat transant ca "este vorba des­pre razboi" si a apreciat ca, in mo­mentul de fata, cea mai mare criza din lume este cea referitoare la programul nuclear iranian. "Nu acceptam construirea unei bombe atomice, pentru ca ar pune in pericol intreaga omenire", a spus ministrul. "Am decis, pe parcursul continuarii negocierilor, pregatirea de noi sanctiuni, ale Uniunii Eu­ro­pe­ne. Prietenii nostri germani au venit cu aceasta propunere", a spus seful diplomatiei franceze. Drept reactie, presa iraniana ii acuza pe liderii francezi ca au de­ve­nit "traducatori ai vointei SUA". "Noul locatar de la Elysée vrea sa copieze Casa Alba", scrie presa de la Teheran, subliniind ca Franta adopta in discursuri "un ton mai dur si mai ilogic decat cel al Wa­shingtonului".   CU OCHII PE EI. In contextul acestui schimb de replici, un co­man­dant militar iranian a avertizat ieri Washingtonul ca trupele sale stationate in Orientul Mijlociu sunt vizate de rachetele iraniene. "Sta­te­le Unite sustin ca au identificat 2.000 de tinte in Iran, dar ceea ce este sigur este ca america­nii, care sunt peste tot in jurul Ira­nului, sunt, de asemenea, tintele noas­tre", a declarat generalul Mohammad Hassan Koussechi, comandantul detasamentelor de elita ale Gar­die­nilor Revolutiei din vestul tarii, transmite agentia Irna. "Nu avem nevoie de rachete atomice, deoarece Statele Unite sunt in vizorul nostru chiar cu arme cu raza scurta de actiune", a adaugat generalul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.