Francezul a cistigat BCR Open Romania, dupa ce l-a invins in finala pe Victor Hanescu, cu scorul de 6-4, 3-6, 2-6.

Visul romanilor de a avea un compatriot printre cistigatorii la BCR Open Romania va trebui sa mai astepte cel putin un a
Francezul a cistigat BCR Open Romania, dupa ce l-a invins in finala pe Victor Hanescu, cu scorul de 6-4, 3-6, 2-6.

Visul romanilor de a avea un compatriot printre cistigatorii la BCR Open Romania va trebui sa mai astepte cel putin un an pentru a se implini. Victor Hanescu a fost extrem de aproape de cel mai mare rezultat al carierei sale- cistigarea primului turneu ATP- insa a pierdut finala de la Bucuresti, cu scorul 6-4, 3-6, 2-6. "Il preferam pe Berlocq, avea un stil care ma avantaja. Stiam ca va fi greu cu Simon. Are un joc plat, razant, care pentru mine este incomod, mingiile vin jos. Am fost aproape, am jucat foarte binje primul set. Mi-am pierdut insa concentrarea, eram si putin oboist, iar el a speculat asta, a inceput sa joace solid. Chiar daca am pierdut astazi sint bucuros pentru ce am realizat aici", a declarat Victor Hanescu. Pentru acest rezultat, jucatorul roman va primi 120 puncte ATP si 30000 euro. Prezenta in finala de la Bucuresti il va propulsa pe "Hane" intre primii 100 de jucatori ai lumii, ceea ce ii va permite ca la inceputul anului 2008 sa fie acceptat direct pe tabloul principal la Australian Open. "Sper ca la finalul anului sa ajung intre primii 80. Acum sint in prima suta, ceea ce-mi va permite sa intru pe tabloul principal la Melbourne, un lucru important pentru mine. Voi trage la antrenament pentru a-mi atinge obiectivul, de a fi in primii 20 din lume. Cred ca locul meu este acolo intre primii 50, primii 30", a mai spus romanul, care va pleca, luni dimineata, spre Osaka. El se va alatura echipei de Cupa Davis a Romaniei, care va infrunta Japonia la sfirsitul saptaminii, meciul de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.