Dupa aproape cinci ani, Whittaker se confrunta numai cu lucruri pe care banii nu le pot cumpara: cancerul fiicei sale, o lunga lista de indiscretii publicate in ziare si in sali de judecata, precum si cu incapacitatea sa de a mai crede in oameni.
Dupa aproape cinci ani, Whittaker se confrunta numai cu lucruri pe care banii nu le pot cumpara: cancerul fiicei sale, o lunga lista de indiscretii publicate in ziare si in sali de judecata, precum si cu incapacitatea sa de a mai crede in oameni.
"Nu mai am prieteni. Fiecare prieten mi-a cerut imprumut bani sau obiecte si evident - dupa ce au luat bani de la mine nu mi-au mai putut fi prieteni", relateaza CNN.
Whittaker era milionar si inainte sa castige la loterie, avand o afacere cu petrol care valora cam 17 milioane de dolari. La un moment dat, in decembrie 2002, a castigat la jocul Powerball cea mai mare suma pusa in joc vreodata de acel joc. Premiul era de 314.9 milioane de dolari, iar Whittaker a optat pentru varianta in care a primit toti banii odata - ceea ce insemna mai putin bani conform regulilor, si anume 93 de milioane dupa ce s-au platit toate taxele.
Si acum Whittaker are foarte multi bani. Si in loc sa se retraga, barbatul de 59 de ani isi incepe ziua la 5 dimineata, avand afaceri in constructii, imobiliare, automobile si chiar filme. Nu i-a mai ramas altceva.
Whittaker a inceput sa lucreze cu jumatate de norma pentru tatal sau inca de cand avea 10 ani. La 14 a renuntat la scoala ca sa lucreze cu norma intrega. De atunci a inceput sa-si deschida cateva afaceri.
Jack si nepoata sa, Brandi Acum, are peste 200 de angajati bine platiti, iar familia sa a trait bine, daca nu chiar foarte bine, insa castigul de la loterie i-a schimbat viata in sensul ca - pe langa bani - a capatat o notorietate pe care nu prea si-o dorea de fapt.
Problemele lui Whittaker cu bautura, jocurile de noroc sau cu femeile au devenit subiecte publice, iar fiecare pas gresit pe care il facea era descris in presa cu amanunte dureroase.
Casa si masina sa au fost in repetate randuri vandalizate. Intr-o seara, pe cand se afla intr-un club, hotii i-au spart masina si i-au furat o geanta in care se aflau cam 345.000 de dolari. Ulterior, geanta a fost gasita. Whittaker a fost acuzat de doua ori ca a condus baut, iar trei femei de la un cazino l-au dat in judecata pentru hartuire.
Cu totul, a povestit Whittaker, de cand a castigat la loto a fost dat in judecata de 460 de ori. Recent, barbatul a declansat un proces si cu banca sa, din cauza unor neintelegeri privind conturile sale.
Whittaker crede ca este demonizat de presa pe nedrept, spunand ca problemele sale sunt exagerat prezentate, ceea ce a dus la destramarea casniciei sale. Cei doi s-au cunoscut de cand erau mici, iar actele de divort - care au fost depuse acum trei ani - asteapta si acum sa fie semnate.
"Nu stiu cine ar putea avea o casnicie normala cand toate problemele lui sunt prezentate si exagerate pas cu pas in ziare....multe din ce s-a scris despre mine nu sunt adevarate", a declarat Whittaker.
Fiica cuplului, Ginger McMahan, s-a luptat cu cancerul de ani de zile. Boala este in remisie, insa starea sa de sanatate este inca precara. Inainte sa castige la Powerball, Whittaker si sotia sa se duceau impreuna la biserica. Acum nu prea se mai duce nici singur. "Nu prea ma mai pot duce acolo pentru ca sunt asaltat de oameni care imi cer bani si care imi spun mereu tot soiul de povesti".
Barbatul spune ca nu este zgarcit, el are o fundatie, "The Jack Whittaker Foundation", care a cheltuit peste 23 de milioane de dolari cu constructia a doua biserici. Familia sa a donat mancare, haine si chiar a organizat burse pentru elevii din oras.
In prezent Whittaker a explicat ca nici nu mai bea, dar ca inainte obsinuia sa bea foarte mult, in special vodca pentru ca, spune el, in mare parte era foarte ingrijorat de problemele nepoatei sale, Brandi Bragg, care ii seamana foarte mult ca personalitate (fiind destul de dificila) si care urma sa-i fie mostenitoare.
"Ea urma sa fie mostenitoarea mea atunci cand implinea 21 de ani. Dar nu a mai apucat....a murit la 17 ani, din cauza drogurilor". Cand el a castigat la Powerball, Bragg era deja la dezintoxicare, iar barbatul crede ca aceasta era nefericita si din cauza banilor lui, pentru ca fata fusese amenintata ca va fi rapita. "I-am promis ca o sa o iau acasa, si ca totul va fi bine, dar nu a fost asa. Au gasit-o moarta, infasurata intr-o folie de plastic, ascunsa intr-o curte...O ascunsese iubitul ei, care s-a speriat cand a vazut ca murise". Nu se stiu nici pana acum circumstantele in care a murit fata, desi oficial rezultatul autopsiei indica o supradoza de cocaina. Asa ca Whittaker continua sa se duca la munca si sa-si vada, asa cum poate de viata. "Lumea ma va tine minte ca pe nebunul care a castigat la loterie....nu sunt mandru de asta. As vrea ca lumea sa ma tina minte ca pe un om care a reusit sa ajute cat mai multi oameni". (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin