Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca "incompetentul" ministru de Finante Varujan Vosganian, "neintelegand ce face", a taiat finantarea pentru achizitia a doua avioane Airbus pentru Tarom, crezand ca "taie doua avioane pentru presedin

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca "incompetentul" ministru de Finante Varujan Vosganian, "neintelegand ce face", a taiat finantarea pentru achizitia a doua avioane Airbus pentru Tarom, crezand ca "taie doua avioane pentru presedinte". Potrivit lui Basescu, decizia lui Vosganian dovedeste ca acesta nu a inteles ce face in momentul in care a hotarat sa suspende finantarea pentru achizitia a doua avioane despre care credea ca ar fi destinate companiei Romavia, pentru a-l deservi pe presedinte.
Varujan Vosganian nu si-a rezolvat problema de incompetenta: a venit sa o consolideze. A lasat sa se inteleaga ca la suparare a taiat doua avioane care erau pentru presedinte si nu si-a dat seama ca a taiat doua avioane pentru Tarom", a spus Basescu. El a tinut sa mentioneze ca niciodata nu au fost bugetate avioane pentru Romavia, iar ceea ce a taiat ministrul Finantelor este intelegerea fostului prim-ministru Adrian Nastase cu fostul premier francez Jean Pierre Raffarin.
Seful statului a amintit ca, la vizita lui Raffarin in Romania - "cand cu autostrazile, cu avioanele, cu tainul" - acesta a stabilit impreuna cu fostul premier Adrian Nastase ca Tarom va inceta sa cumpere avioane Boeing 737 si va achizitiona patru aeronave Airbus 318.
Basescu a amintit ca prima dintre aceste aeronave Airbus a sosit in Romania si a precizat ca, prin decizia lui Vosganian, s-a suspendat finantarea pentru urmatoarele doua.
Acum el trebuie sa explice ce e cu contractul", a spus Basescu referindu-se la Vosganian si adaugand ca problema trebuie rezolvata de ministru. Presedintele a precizat ca nu a cerut niciodata avioane pentru Administratia Prezidentiala, Romavia fiind un prestator de servicii la care Presedintia apeleaza cand seful statului are de facut deplasari. El a tinut sa sublinieze ca Romavia este o companie la care el poate sa apeleze sau nu, in functie de siguranta pe care crede ca i-o ofera pentru deplasare, precizand ca poate apela oricand la Tarom, Lufthansa sau la alte companii.
"Incompetentului ministru de Finante, deci incompetentului ministru de Finante si al Industriilor ii atrag atentia ca a taiat avioanele contractate cu Airbus, si nu avioanele pentru Romavia", a mai spus Basescu.
Ministrul Eonomiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, marti, dupa sedinta de Guvern, ca a doua rectificare bugetara, aprobata de Executiv, nu include si sume pentru achizitionarea a doua avioane destinate Presedintiei, fondurile fiind directionate catre CFR.
El a aratat ca in proiectul de rectificare a bugetului erau incluse si alocari de fonduri pentru achizitionarea a doua avioane Airbus A 330, prevedere eliminata ulterior.
"A existat aceasta mentionare, dar am scos-o din proiect, iar finantarea a fost inlocuita cu cea pentru CFR, care a avut prioritate. Vom vedea daca presedintele va mai face declaratii legate de avioane bune sau rele", a spus Vosganian.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.