PULSUL MEDICINEI
S-a tot batut toba ca ulcerul e viclean si cu parsivenie revine cand ti-e lumea mai draga si incepe sa te roada la stomac, cum zice romanul. Poporul a fost obisnuit cu ideea ca primavara si toamna ulcerele scot coltii 
PULSUL MEDICINEI
S-a tot batut toba ca ulcerul e viclean si cu parsivenie revine cand ti-e lumea mai draga si incepe sa te roada la stomac, cum zice romanul. Poporul a fost obisnuit cu ideea ca primavara si toamna ulcerele scot coltii  si ca trebuie sa te astepti la 30-40 de zile de chin.

Recidiveaza si-si fac hachitele crizele atunci cand ulcerele sunt provocate de aciditatea crescuta din stomac si de stres. Aceste forme ulceroase cauzate de hiperaciditate provoaca revenirile primavara si toamna.

Dar acele forme de ulcere, in care de vina este acea bacterie numita Helicobacter pylori, nu sunt pandite de recidive in cele doua anotimpuri. Helicobacter este rapus in circa o luna de tratamentul medicamentos compus din doua antibiotice si un medicament de blocare a pompei de hidrogen si, microbul fiind omorat, cine sa mai provoace recidive?

A crescut numarul de ulcere provocate de unele medicamente, cum ar fi: antiinflamatoarele cortizonice si necortizonice prescrise in reumatism, anticoagulantele pentru profilaxia accidentelor vascular-cerebrale si a infarctelor, medicamentele difosfonate impotriva osteoporozei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.