La implinirea varstei de 90 de ani, presedintele de onoare al PNŢCD, Ion Diaconescu, a fost celebrat, la sediul partidului, de colegii sai din PNŢCD. El a cerut tinerei generatii sa duca partidul la victorie, nu doar la revenirea in Parlament. Fos
La implinirea varstei de 90 de ani, presedintele de onoare al PNŢCD, Ion Diaconescu, a fost celebrat, la sediul partidului, de colegii sai din PNŢCD. El a cerut tinerei generatii sa duca partidul la victorie, nu doar la revenirea in Parlament. Fosti ministri si parlamentari PNŢCD din perioada guvernarii CDR, dar si taranisti care au intrat in partid dupa 2000, au fost prezenti, sambata, la sediul formatiunii, pentru a-l sarbatori pe Ion Diaconescu. Ajuns la 90 de ani, presedintele de onoare al PNŢCD a parut a nu-si arata varsta, si, inconjurat de colegi de partid, a dat sfaturi politice, de viata si si-a exprimat increderea ca partidul se afla pe drumul cel bun si va intra in Parlament.

O sabie de Toledo, cadoul lui Emil Constantinescu "PNŢCD se gaseste la ora actuala in conditiile cele mai favorabile ca sa revina in pozitia in care a fost el in trecut. O pozitie pentru care s-au sacrificat mii de oameni in puscariile tarii, pentru care sute de mii au indurat chinurile puscariei. Preluati mostenirea PN Ţ si duceti-o la indeplinire mai departe. Maniu a spus: << sa nu lasati partidul sa moara>>, iar acum va spun si eu sa duceti partidul la victorie, nu numai sa nu-l lasati sa moara", a cerut Diaconescu generatiei tinere.

Foarte volubil, desi in mai multe randuri a fost nevoit sa se odihneasca, Ion Diaconescu a dialogat cu cei prezenti, a primit multe flori, carti si alte cadouri. Premierul Tariceanu, ca de altfel si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, i-au trimis, fiecare, cate un aranjament floral. Nu a lipsit de la ziua fostului lider al PNŢCD, nici Emil Constantinescu. Acesta i-a oferit drept cadou lui Ion Diaconescu o sabie de Toledo. "Pentru ca toata viata a fost un cavaler si un luptator", a explicat fostul sef de stat. De altfel, presedintele de onoare al PNŢCD a primit cadouri-simbol si de la colegii de partid. Astfel, fostul vicepresedinte taranist, Şerban Bubenek, i-a oferit lui Diaconescu un clopotel, pentru ca sarbatoritul "sa sune adunarea la partid, pentru ca e nevoie".

“Occidentul nu are o personalitate de aceasta talie”
Printre cei prezenti s-au mai numarat taranisti de marca precum Gabriel Ţepelea, Ioan Avram Muresan, Gavril Dejeu, Constantin Dudu Ionescu, Sorin Dimitriu, Mihai Marinescu, Nicolae Noica. Evocandu-l pe sarbatorit, fostul presedinte Emil Constantinescu, a spus ca Ion Diaconescu a "ajuns la varsta patriarhilor, la varsta intelepciunii", reprezinta un simbol si ca daca de la UE avem de invatat pe plan economic si institutional, personalitatea lui Diaconescu este unica in Europa."O personalitate de talia presedintelui Ion Diaconescu, Occidentul nu cunoaste in acest moment. Nu exista nici o persoana in Occident care sa fi rezistat torturilor, sa fi trecut printr-o revolutie, sa se fi opus reconstruirii comunismului, sa fi fost un om de stat, sa nu fi fost atins de nimic, nici de coruptie, nici de invidie, un om intelept care sa fie un adevarat model pentru cei de azi si pentru cei de maine, a spus Constantinescu despre presedintele de onoare al PNŢCD.

(NI)



Senatorul Nicolae Vlad Popa crede ca Basescu il va numi premier pe Vasile Blaga


Senatorul PLD de Brasov, Nicolae Vlad Popa, a declarat sambata, la Tg. Mures, ca, daca motiunea de cenzura a PSD va fi votata, Traian Basescu il va numi premier pe Vasile Blaga. „Un guvern condus de Mircea Geoana este science-fiction. Traian Basescu o sa-l numeasca premier pe Vasile Blaga. Este cea mai buna varianta, are competenta, nu doar pentru ca a fost ministru de interne, dar si ca manager.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.