• Moda

+Casa de moda Herve Leger se relanseaza la Selfridges cu o colectie de rochii pe modelul bondage-ului japonez, recuperate din arhivele anilor ’80 ale casei Leger. Croiala si culorile anilor ’80 au redevenit hot, dar colectia Herve Leger face un statement ferm in care imprimeurile inflorate, culorile tari, constrastante, figurile geometrice si taieturile austere se impun din nou pe strada. Pentru hainele din colectie exista deja o lista de asteptare a clientelor care nu mai au rabdare pina la lansare.

-Artistul Phil Hansen s-a filmat in timp ce isi facea picturi pe spate si pe piept in cadrul unei actiuni de protest fata de campania Diesel „Fuel For Life". Conform blogului Adverblog, protestul este o cacealma si videoul face de fapt parte din campania Diesel pentru lansarea noului parfum. Pe YouTube circula un alt filmulet aparent protestatar, dar de fapt integrat in campania Diesel, in care un barbat se imbraca cu multe tricouri pe care scrie „No fuel for life in my life" pina cind ajunge sa arate ca un obez.

• Carte

+„Crooked Little Vein" e primul roman al lui Warren Ellis si e hot pentru ca explica de ce SUA, Internetul si lumea se afla intr-o situatie stranie, ca urmare a unei curse a deviatiilor sexuale avansate. Normalitatea si cenzura ramin ineficiente in fata progresului perversitatii umane neingradite de censorware si alte softuri menite sa ne transforme in niste apatici virtuosi si cuminti. Dovezile: iluministul Benjamin Franklin, sodomizat de un extraterestru intr-un hostel din Paris.

-Lucrarea lui Ralph Frasca, „Reteaua de tipografii a lui Benjamin Franklin: Diseminarea virtutii in America", este o apologie a spiritului intreprinzator american actual. E unhot pentru ca este o simpla unealta menita sa il preschimbe pe Benjamin Franklin intr-un model unilateral al capitalismului virtuos, plin de succese antreprenoriale. Cartea il transforma pe marele inventator intr-un „mare comerciant".

• New media

+Sint situatii in care si oamenilor de stiinta le este greu sa inteleaga jargonul ultraspecializat si termenii din domenii conexe celui pe care l-au studiat. De aceea, The National Science Foundation din Santiago a initiat o traditie in care pune la dispozitia comunitatii stiintifice filmulete cu prezentari ale unor teorii, concepte, idei, mecanisme, masinarii etc., prin intermediul site-ului Dubbed SciVee, in care sint explicate, fara sa fie vulgarizate, cele mai recente teorii stiintifice.

-Mai nou, dupa intilnirile virtuale si sexul virtual, e trendy pentru avataruri sa faca si urmatorul pas: o nunta virtuala. Acum iti vine sa te intrebi: in fata cui isi jura ei credinta? In fata avatarului Dumnezeu? Exista vreun stat virtual care sa protejeze institutia casatoriei si familia? Se casatoresc avatarurile doar din interes, sa ia credit de la banca virtuala? Cu cine vor semana copiii virtuali, cu avatarul, avatarita sau bunica avatareasa? Si, in sfirsit, cine duce gunoiul virtual la pubela virtuala?