Compania REBU ar fi aruncat gunoaiele pe strada, afirma primarul sectorului 1.

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman (foto), acuza firma de salubritate REBU ca a aruncat pe strada saci cu gunoi, dar si direct resturi menajere, cind ridica cosurile de pe drumurile principale din aceasta zona administrativa a orasului, dupa rezilierea contractului. Dupa ce au fost gasite gunoaiele, primaria a aplicat sanctiuni atit firmei REBU, cit si unor cetateni din zona, a spus Chiliman, care a precizat ca, pina la ora la care a sustinut conferinta de presa, au fost aplicate 20 de amenzi a cite cinci mii de lei.

In replica, directorul REBU, Mircea Raicu, a negat faptul ca angajatii companiei ar fi aruncat gunoi in locuri nepermise. Directorul s-a aratat nemultumit si de faptul ca politia comunitara i-a sechestrat oamenii pentru ca stringeau cosurile de gunoi, care sint proprietatea REBU.

Contractul cu REBU a fost reziliat dupa ce primarul Chiliman a acuzat compania ca nu-si face treaba. Companiile de salubrizare Urban si Romprest au fost contractate de Primaria Sectorului 1 din Capitala pentru a asigura serviciile de profil in urmatoarele trei luni, timp in care ar urma sa fie pregatita licitatia pentru desemnarea noului operator de servicii de salubrizare in sector, care sa opereze pe termen lung.

Chiliman a sustinut ieri ca firma REBU este o miza politica pentru PD si ca grupurile de interese politice si economice ale democratilor pierd sume importante prin rezilierea contractului de salubrizare. „Am refuzat sa cred ce zicea Raicu, ca REBU reprezinta o miza politica, grupurile de interese politice si economice ale PD-istilor din Primaria Bucuresti si de pe linga primarie. Prin rezilierea contractului cu REBU, acestia pierd peste zece milioane de euro anual, bani ce reprezinta cifra de afaceri", a declarat primarul de sector.

Primaria Capitalei a replicat ca primarul Andrei Chiliman da dovada de iresponsabilitate civica prin neasigurarea salubrizarii zonei, dupa ce a hotarit „unilateral si nelegal" intreruperea contractului cu REBU, societatea in care este actionar Consiliul General al Municipiului Bucuresti. (L.D.)