Un functionar de rang inalt din cadrul Consulatului Romaniei din Chisinau este suspectat de politie ca ar fi implicat intr-o retea de comercializare a vizelor romanesti.

Anuntul a fost facut ieri, in cadrul unei conferinte de presa, de mi
Un functionar de rang inalt din cadrul Consulatului Romaniei din Chisinau este suspectat de politie ca ar fi implicat intr-o retea de comercializare a vizelor romanesti.

Anuntul a fost facut ieri, in cadrul unei conferinte de presa, de ministrul adjunct de Interne al Republicii Moldova, Valentin Zubic. Oficialul de la Chisinau a evitat sa spuna clar despre cine este vorba, dar surse din cadrul MAI moldovean ne-au comunicat ulterior ca in acest caz este suspectat chiar seful Sectiei consulare a Ambasadei Romaniei, Alexandru Rus.


RETEA. Politistii moldoveni au retinut-o in flagrant pe directoarea firmei turistice "INA-TUR", Ina Russu, de 38 de ani, din Chisinau, in timp ce primea bani de la un politist pentru obtinerea unei vize false. Investigatiile politiei au de-conspirat o intreaga retea de intermediari in care erau implicati functionari ai Filarmonicii Nationale din Chisinau, ai Ministerului Culturii si Turismului din Republica Moldova si, potrivit surselor politienesti, seful Sectiei consulare a Ambasadei Romaniei, Alexandru Rus.


Ina Russu, sustinand ca are influenta asupra unor functionari ai Consulatului Romaniei, a organizat o retea de intermediari care propuneau cetatenilor servicii de obtinere a vizelor pe diverse termene contra sumei de 200-300 de euro pentru fiecare viza. Ulterior, femeia transmitea documentele, primite de la solicitanti, sefei Serviciului management din cadrul Filarmonicii Nationale - Agnesei Rusu, de 36 ani, domiciliata in municipiul Chisinau. Aceasta le elibera ilegal persoanelor legitimatii, solicitari si scrisori confirmative, prin care se atesta calitatea lor de angajati ai Filarmonicii.


Politia a stabilit ca gruparea activeaza din luna februarie 2007 si a documentat deja 12 persoane care au primit vize prin aceasta metoda. Politia moldoveneasca efectueaza actiuni de urmarire penala pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate in comiterea acestor infractiuni.
Chisinau

Ministrul Cioroianu vrea lamuririMinistrul roman al Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri ca a cerut printr-o nota verbala Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti lamuriri referitoare la acest caz. Chiar daca Ministerul de Interne moldovean sustine ca a adresat joi o scrisoare oficiala Consulatului Romaniei de la Chisinau pentru a solicita sprijin in desfasurarea anchetei, Cioroianu a afirmat ca autoritatile din Republica Moldova nu au informat partea romana in legatura cu acest caz. Ambasada Romaniei in Republica Moldova a declarat ca nu a fost informata oficial despre acest caz si nu poate face inca nici un fel de comentarii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.