Presedintele francez Nicolas Sarkozy a ales sa isi petreaca vacanta de vara in SUA, in statiunea Wolfeboro, pe malul lacului Winnipesaukee. Potrivit cotidianului "Boston Globe", un purtator de cuvint al Secret Service, insarcinat cu protectia persona
Presedintele francez Nicolas Sarkozy a ales sa isi petreaca vacanta de vara in SUA, in statiunea Wolfeboro, pe malul lacului Winnipesaukee. Potrivit cotidianului "Boston Globe", un purtator de cuvint al Secret Service, insarcinat cu protectia personalitatilor, a confirmat ca Sarkozy va merge in Statele Unite, dar a refuzat sa precizeze data si locul vizitei sale. Primarul din Wolfeboro, David Owen, a declarat ca politia locala s-a intilnit cu reprezentanti ai Secret Service, pentru a pregati vizita presedintelui francez, in timpul sejurului sau de doua saptamini. Site-ul oficial al oraselului ii ureaza presedintelui Frantei "Bine ati venit!", iar o inregistrare audio ii invata pe cei interesati cum sa pronunte numele sefului statului francez. "Sarkozy, incercati restaurantele locale", mai scrie in pagina electronica, unde sint prezentate citeva localuri si modul in care se poate ajunge la ele. Wolfeboro e un orasel plin de verdeata, cu 6.000 de locuitori, a carui populatie se tripleaza in timpul sezonului estival. Este cea mai veche statiune estivala din SUA, cu o arhitectura tipica pentru New England, o destinatie obisnuita pentru celebritati - aici isi petreceau vacanta printesa Grace si Rainer de Monaco sau romancierul Kurt Vonnegut. Ea se afla la 100 km de Kennebunkport, o resedinta de vara a familiei Bush, unde acesta l-a primit in iulie pe omologul sau rus, Vladimir Putin. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.