"Estimarea a fost realizata pe baza datelor din piata", au declarat pentru NewsIn reprezentantii Gecad Technologies, care nu au oferit alte detalii cu privire la metoda de calcul a valorii pierderilor.
Principalul pericol il reprezinta scurgerile neintentionate de informatii confidentiale, cauzate atat de atacuri de phishing si de atacuri cu virusi, cat si de neglijenta in transmiterea mesajelor.
Reprezentantii Gecad citeaza un studiu realizat de Forrester Research pentru compania Proofpoint, in care se arata ca, la nivel mondial, doar 49% dintre mesajele de email importante sunt trimise cu precautii adecvate de securitate. Cel putin 20% dintre mesajele de email trimise de angajati prezinta riscuri de divulgare a unor informatii confidentiale.
Grupul Gecad este alcatuit din companiile Gecad Technologies, care dezvolta serverul de email Axigen, Gecad ePayment care ofera servicii de procesare de plati pentru magazinele online, si Gecad Net care ofera solutii de securitate IT. Grupul Gecad a fost fondat de Radu Georgescu, care a vandut in anul 2003 companiei Microsoft tehnologia programului de antivirus RAV.