Pe 27 augus, actionarii Avicola Iasi vor analiza propunerea conducerii companiei de majorare a capitalului cu suma de 23,03 milioane lei (7,35 milioane euro), pana la 36,8 milioane lei, prin aportul in bani al actionarilor, a informat ieri compania,
Pe 27 augus, actionarii Avicola Iasi vor analiza propunerea conducerii companiei de majorare a capitalului cu suma de 23,03 milioane lei (7,35 milioane euro), pana la 36,8 milioane lei, prin aportul in bani al actionarilor, a informat ieri compania, intr-un comunicat publicat la Rasdaq.
In cadrul majorarii vor fi emise 9,21 milioane de actiuni noi cu valoare nominala de 2,50 lei. Peste 15,68 milioane lei (5 milioane euro), reprezinta aportul adus de actionarul majoritar Gigi Becali prin investitiile realizate in cadrul societatii, precizeaza comunicatul companiei. Restul de 7,3 milioane lei reprezinta aportul in numerar al celorlalti actionari.
Avicola Iasi este specializata in cresterea pasarilor pentru carne si oua, industrializarea carnii de pasare, producerea de nutreturi combinate, prelucrarea carnii de pasare si deruleaza operatiuni de achizitie de cereale pentru producerea furajelor.
In prezent, Avicola Iasi are un capital social de 13,77 milioane lei, divizat in 5,5 milioane actiuni. Actionarul majoritar, Gigi Becali, detine 68,10% din capital, iar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului are 20,47% din actiunile companiei, potrivit ultimei raportari transmise catre Rasdaq, in iunie 2005.
Actiunile sale se tranzactioneaza la Rasdaq din 28 noiembrie 1996, sub simbolul AVIM. Ultima cotatie a actiunilor Avicola Iasi a fost de 4,50 lei, in sedinta de luni, ceea ce da o capitalizare de 24,75 milioane lei.
Producatorul de carne de pui Avicola Iasi a realizat in primul trimestru din 2007 o cifra de afaceri de 9,19 milioane lei si un profit de 485.730 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.