Austriecii de la Warimpex au intrat pe piata autohtona achizitionind hotelul Golden Tulip Sky Gate din Otopeni.

Compania austriaca de dezvoltare imobiliara Warimpex Finanz-und Beteiligungs a achizitionat 99,98% din actiunile hotelului de 4 stele Golden Tulip Sky Gate de la Romanian American Enterprise Fund si alte doua firme care aveau pachetul minoritar de actiuni. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Surse din piata estimeaza insa ca valoarea acesteia ar putea fi de 14-17 milioane de euro. „Achizitia Sky Gate Hotel ofera Warimpex o investitie in sectorul hotelier din Romania, din ce in ce mai important", se arata intr-un comunicat al companiei. La rindul sau, reprezentantul retelei Golden Tulip in Romania, Paul Marasoiu, a declarat pentru MEDIAFAX ca austriecii intentioneaza sa investeasca in modernizarea hotelului si, eventual, in extinderea lui. Totodata, compania este interesata de extinderea portofoliului din Romania, atit in Bucuresti, cit si in alte orase. Warimpex detine hoteluri de 3, 4 si 5 stele in Polonia si in Cehia. Activitatea firmei include si dezvoltarea de imobile de birouri, precum si a altor tipuri de proprietati.

Sky Gate este singurul hotel destinat segmentului de business international situat in apropierea unui aeroport din Bucuresti. Unitatea a fost deschisa in 2001 si functioneaza, din 2005, sub marca Golden Tulip, in baza unui contract de franciza. Hotelul dispune de 108 camere si de 3.000 de metri patrati de spatii de birouri, care pot fi transformate in 70 de camere suplimentare.