Doi fabricanti de vinuri, un olandez si un australian, au produs un vin in versiune light. Aceasta bautura lejera a fost numita Qool Wines. Foarte usor, aromat, vinul contine putine calorii si este ideal pentru doamne, dar si pentru barbatii care tin la silueta.
Vinurile existente pe piata contin din ce in ce mai mult alcool si acest lucru duce la acumularea de kilograme. Timp de cinci ani, Ilja Gort si David Morrison au studiat o modalitate de a produce un vin cu o alcoolemie redusa si se pare ca au si reusit. Un pahar de vin obisnuit contine 80 de calorii, iar un pahar de Qool Wine Chardonnay contine doar 45 de calorii. Pentru producerea acestui ''nectara€œ, ei au folosit un sistem special care permite separarea vinului de alcool. Calitatea strugurilor folositi a fost de asemenea determinanta pentru a ajunge la rezultatul dorit. Viile sunt irigate printr-un proces biologic, strugurii sunt culesi doar atunci cand sunt foarte copti, iar operatiunea se desfasoara numai noaptea, pentru ca acestia sa-si pastreze intreaga aroma.
In urma cu zece ani, Gort a cumparat o vie in regiunea Bordeaux. El a produs numeroase vinuri care au primit mai multe distinctii. Unul dintre cele mai apreciate vinuri a fost ''Rosé La Tulipea€œ. Noul vin, produs in colaborare cu australianul Morrison, este disponibil in versiunile Chardonnay alb si Merlot rosu sau roz.