Rata pirateriei software in Romania se va reduce cu 6% anul acesta, in urma unei campanii a A&C International, prin care atentioneaza asupra riscurilor software-ului contrafacut, a declarat presedintele companiei de distributie a produselor Autodesk, Cristian Dumitrescu.
"Cred ca pirateria anul acesta se va reduce cu 6%", a spus Dumitrescu. "Anul trecut, campania anti-piraterie a generat peste un milion de euro din vanzari de software", a mai spus el. Potrivit lui Dumitrescu, actiunea anti-piraterie de anul acesta va genera o crestere a vanzarilor de software de peste 1,5 milioane euro, de 15 ori mai mult decat costul estimat al campaniei.
Autodesk va investi pana la sfarsitul anului circa 100.000 de euro intr-o campanie media impotriva pirateriei, adresata firmelor din domeniul arhitectural, de cartografie si cadastru, al constructiilor si al proiectarii mecanice.
Rata pirateriei software in romania a scazut anul trecut la 69%, insa pierderile cauzate companiilor au crescut la 114 milioane de dolari, din cauza cresterii pietei software in tara.
Peste 3.000 de companii din Romania utilizeaz„ produse Autodesk fara licenta, potrivit estimarilor firmei distribuitoare, A&C International. Un numar de circa 4.000 de companii romanesti folosesc produse Autodesk in mod legal.
Autodesk este cel mai mare producator de software de proiectare 2D si 3D. Principalul produs al firmei este AutoCAD, o aplicatie de proiectare asistata de calculator, lansata cu 25 de ani in urma. Programul AutoCAD este folosit de ingineri, arhitecti si artisti care realizeaza modele tridimensionale.