Recent, buncarul, situat in zona Berlinului, a fost descoperit sub un deal facut special sa mascheze constructia.
Scoala militara, neterminata, a fost realizata de arhitectul nazist Albert Speer. Hitler pusese piatra de fundatie in 1937, dar co
Recent, buncarul, situat in zona Berlinului, a fost descoperit sub un deal facut special sa mascheze constructia.
Scoala militara, neterminata, a fost realizata de arhitectul nazist Albert Speer. Hitler pusese piatra de fundatie in 1937, dar constructia a fost oprita trei ani mai tarziu, desi era terminata in procent de 80%, din cauza razboiului.
Dupa ce trupele britanice au esuat in incercarea de a transforma cladirea in cartierul lor general, locul a fost transformat intr-un soi de groapa de gunoi pentru molozul si daramaturile cladirilor distruse de razboi. Timpul a trecut si zona a fost acoperita de iarba, lasand academia sa fie "inghitita de pamant". Acum, zona este preferata de localnici pentru ski iarna si picnicuri vara. Aceasta descoperire survine cam in aceeasi perioada cand cel mai faimos buncar al lui Hitler, "Berlin Fuehrer Bunker" a ajuns pe Internet, unde se pot face tururi virtuale ale incaperilor. Cercetatorii au studiat si comparat sute de poze si planuri ale buncarului pentru a reusi o reconstituire fidela a locului. Astfel, in final, "3D Animators" de la "Keystone Animation" au creat un model virtual al buncarului si al imprejurimilor. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.