Cel mai inalt hotel de pe litoral a fost scos la vanzare, proprietarul unitatii de cazare sperand sa obtina in urma tranzactiei aproximativ 20 de milioane de euro, dupa ce in urma cu cativa ani l-a cumparat cu 6 milioane de dolari. Potrivit Mediafax,
Cel mai inalt hotel de pe litoral a fost scos la vanzare, proprietarul unitatii de cazare sperand sa obtina in urma tranzactiei aproximativ 20 de milioane de euro, dupa ce in urma cu cativa ani l-a cumparat cu 6 milioane de dolari. Potrivit Mediafax, hotelul Riviera, din nordul statiunii Mamaia, apartine omului de afaceri Ion Tudor. "Ne-am gandit sa-l vindem pentru ca noi locuim in Valcea si ne este greu sa mergem tot timpul la mare pentru a ne putea ocupa de aceasta afacere.
Cer pe el 20 de milioane de euro pentru ca doar terenul de langa hotel are 6.300 de metri patrati, si un metru patrat de teren in zona costa peste 2.000 de euro", a spus Tudor. Hotelul, clasificat la trei stele, are 230 de camere si 14 etaje, fiind cea mai inalta unitate de cazare de pe litoral. "Am cumparat hotelul la o licitatie care a avut loc in anul 2002, la care au mai participat George Copos si Gheorghe Bosanceanu. Am platit pe el aproape sase milioane de dolari, dupa care am mai investit in modernizarea lui alte 2,5 milioane de dolari", a adaugat Ion Tudor. Afaceristul sustine ca hotelul are, in sezon, un grad de ocupare de peste 60%, o cifra de afaceri anuala de 2,3 - 2,5 milioane de euro si un profit de 1,3 - 1,5 milioane de euro. "Hotelul are o profitabilitate de peste 60%, pentru ca in sezon, mai ales in partea de nord a statiunii Mamaia, adaosurile sunt foarte mari", a afirmat Tudor.
Hotelul dispune de o suprafata de teren de 6.293 mp, iar proprietarul spune ca in zona respectiva valoarea acestuia este de peste 1.000 euro/mp. Datorita acestei suprafete mari de teren, se poate lua in calcul aici si constructia altei unitati de cazare cu acelasi regim de inaltime pe locul pe care este amplasata piscina. Este important de mentionat faptul ca societatea care administreaza hotelul se gaseste in litigiu pentru inca 3.383,39 mp, cu Primaria Constanta, proces ce se va preda pentru continuare cumparatorului. Omul de afaceri Ion Tudor investeste circa 21 milioane de euro in constructia unui hotel cu profil balnear in statiunea Olanesti, care va avea 340 de camere si va fi clasificat la patru stele.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.