Cei doi presedinti nu au semnat nici un document privind reglementarea problemei transnistrene, afirma agentiile de presa de la Chisinau. Informatii scurse de la Presedintia de la Chisinau sustineau ca la Sankt Petersburg s-ar putea semna unu pact se
Cei doi presedinti nu au semnat nici un document privind reglementarea problemei transnistrene, afirma agentiile de presa de la Chisinau. Informatii scurse de la Presedintia de la Chisinau sustineau ca la Sankt Petersburg s-ar putea semna unu pact secret intre Putin si Voronin privind viitorul Transnistriei, document ce ar fi prevazut stationarea inca pentru zece ani a trupelor ruse in Transnistria, careia i s-ar oferi un statut special in cadrul Republicii Moldova, cu conditia ca reprezentantii Tiraspolului sa ocupe functii importante in Guvernul de la Chisinau, precum si un Parlament comun al celor doua maluri ale Nistrului. Intrate in alerta, SUA si UE au trimis semnale clare Chisinaului ca ar putea sista orice ajutor pe viitor, in cazul unei intelegeri bilaterale intre Rusia si Republica Moldova in privinta Transnistriei, in spatele formatului de negocieri "cinci plus doi" (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, OSCE, Ucraina, SUA si UE). Pe problema transnistreana s-a axat si intrevederea bilaterala Vladimir Putin-Viktor Iuscenko, in cadrul summitului informal de la Sankt-Petersburg. Presedintii Rusiei si Ucrainei au convenit asupra intreprinderii unor pasi concreti pentru solutionarea conflictului transnistrean. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.