Situatia canalelor din Delta Dunarii este dezastruoasa. Canalele de pe principalele trasee turistice sunt pline de mal, alte canale din Rezervatie se colmateaza, iar autoritatile nu fac nimic.
Dupa ce si-au achizitionat vehicule de teren si s-au plimbat prin strainatate, cand vine vorba despre facut treaba in Delta, responsabilii locali, in frunte cu guvernatorul Paul Co-nonov, isi exprima "speranta" ca vor primi bani de la Bucuresti pentru a rezolva problemele.

NU S-A FACUT NIMIC. Colmatarea canalelor a revenit si in atentia Comandamentului pentru Situatii de Urgenta. In loc sa ia vreo decizie concreta, comandamentul a decis infiintarea unei comisii care "va analiza situatia". Situatia este la fel de proasta si in cazul reconstructiei ecologice a Rezervatiei. Un program premiat de straini inainte de 2004 a fost ingropat de actuala putere.
Desi se bat cu pumnul in piept ca Delta reprezinta o prioritate si ca se va face treaba, in realitate nimic nu se misca in Delta de doi ani incoace, de cand conducerea Rezervatiei a fost politizata, la carma Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii fiind instalat Cononov, un liberal venit de la o firma de gunoaie cu datorii la stat.