Nationala Romaniei s-a reunit ieri la Mogosoaia pentru "dubla" din 2 si 6 iunie cu Slovenia, partide care pot fi decisive pentru calificarea la Euro 2008. Dupa egalul din primavara de pe terenul Olandei, "tricolorii" au soarta calificarii in propriil
Nationala Romaniei s-a reunit ieri la Mogosoaia pentru "dubla" din 2 si 6 iunie cu Slovenia, partide care pot fi decisive pentru calificarea la Euro 2008. Dupa egalul din primavara de pe terenul Olandei, "tricolorii" au soarta calificarii in propriile maini, deoarece se afla la egalitate cu Olanda si inaintea Bulgariei intr-o grupa in care primele doua merg direct la Euro. Slovenia ramane cosmarul Romaniei dupa "dubla" din 2001, cand a trecut de Nationala condusa atunci de Hagi si a mers la Mondialele din 2002, ramanand de vazut daca de aceasta data lucrurile vor sta altfel.
Ieri, Piturca a marturisit ca s-ar multumi si cu mai putin de doua victorii in fata slovenilor, cu conditia ca nici bulgarii sa nu faca mai multe puncte in cele doua jocuri pe care le sustine, la aceleasi date, cu Belarus. "Imi doresc toate cele sase puncte in dubla cu Slovenia, dar marturisesc ca poate m-as multumi si cu patru puncte. Dar asta depinde si de ce fac bulgarii. Pentru noi este important sa luam mai multe puncte dupa aceste doua jocuri decat Bulgaria. Daca, dupa aceste meciuri va fi 6-6, n-ar fi prea bine pentru noi, pentru ca mai avem de jucat in Bulgaria, iar pana la acel meci vreau sa fim linistiti", a declarat Piturca. Acesta a vorbit si despre problemele de efectiv, dupa ce Radoi, Rosu si Cocis, cei trei titulari din ultimul meci sustinut de Nationala, cu Luxemburg, la Piatra Neamt, in martie, acuza probleme. Astfel, capitanul Stelei nici nu a fost convocat, el fiind iesit din circuit o luna, in timp ce ceilalti doi au ceva sanse sa joace sambata, la Cejle. "Cocis este acum la medicul Pompiliu Popescu, care il investigheaza si sper sa se refaca. Rosu, din discutiile avute, cred ca nu vor fi probleme, pentru ca eu cred ca si-a revenit dupa intinderea suferita la genunchiul drept. Ar mai fi Goian cu o problema medicala, dar el nu poate participa la antrenamentul din aceasta seara", a expus Piturca situatia de ieri de la pranz. Cristi Chivu, capitanul "tricolorilor", aflat in fata primului meci pentru Nationala in acest an, dupa ce la confruntarile din martie cu Olanda si cu Luxemburg a fost accidentat, a vorbit doar despre doua succese in fata Sloveniei. "Sunt doua meciuri care ne pot da un avantaj destul de mare la calificare si de aceea trebuie tratate ca atare. Trebuie sa ne gandim ca avand aceste sase puncte suntem serios in cartile calificarii. Ne dorim sase puncte ca sa stam mai linistiti. Slovenia este o echipa masiva, destul de buna si chiar daca nu sta foarte bine la capitoul tehnic poate pune probleme, asa cum a pus Olandei. Speram sa nu ne puna probleme si noua", a spus Chivu. Nationala va intra de astazi in programul de pregatire normal, cu toti jucatorii, iar joi va pleca spre Ljubljana, acolo unde va ramane inaintea partidei programate sambata, la ora 21.45, in localitatea "Celje". "Tricolorii" vor reveni in tara duminica, direct la Timisoara, iar miercuri, de la ora 20.45, vor infrunta din nou Slovenia, pe Stadionul "Dan Paltinisanu".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.