Directorul companiei romanești a declarat că va fi păstrat in funcție. Bittel nu a vrut să precizeze suma incasată de la Materna, insă a menționat că va investi banii pentru extinderea afacerii și pregătirea angajaților.
"Integrarea și dezvoltarea afacerii in diverse locații este in prezent o prioritate pentru noi. Nu excludem și posibilitatea de noi achiziții in alte țări este-europene dacă se vor ivi noi oportunități", a declarat managing directorul Winfried Materna. "Apartenența la grupul Materna facilitează firmei Best IT Solutions un acces mai bun pe piață, in special la nivelul companiilor mari. Prin aceasta, noi ne poziționăm in topul ofertanților de soluții pe segmentul "IT Service Management" in Romania", a adăugat directorul grupului german.
Best IT Solutions activează pe piață din 2004 și are clienți din sectorul public, telecomunicațiilor și financiar-bancar. Compania este specializată in proiectarea și implementarea soluțiilor de IT Service Management, iar aceste servicii constituie un domeniu de bază al activității grupului Materna.
Lider printre firmele de software in domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, Materna are la nivel mondial 1.200 de angajați, iar in 2006 a realizat o cifră de afaceri de 150 milioane de euro. Prin Business Unit Information, Materna realizează soluții IT complete pentru optimizarea proceselor in companii si in administrația publică. In Europa de Est, in afară de Romania, Materna a deschis sedii in Bulgaria, Slovacia și Cehia. Sunt planificate și alte activități in Europa de Est, cum ar fi, de exemplu, deschiderea unei sucursale in Slovenia.