El a reclamat, intr-o petitie inaintata Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, precum si Comisiei SIE si comisiilor pentru cercetarea abuzurilor, ca i-au fost interceptate convorbirile telefonice proprii si ale familiei si rudelo
El a reclamat, intr-o petitie inaintata Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, precum si Comisiei SIE si comisiilor pentru cercetarea abuzurilor, ca i-au fost interceptate convorbirile telefonice proprii si ale familiei si rudelor. Dragomir a sustinut ca interceptarile ilegale au fost dispuse la ordinul conducerii SIE. "Va rog sa dispuneti punerea sub sechestru a aparaturii de interceptare aflata ilegal in posesia celor care au executat ordinele conducerii SIE, fara a avea mandat de la magistrat sau competenta legala de a efectua astfel de operatiuni", arata Dragomir. El a cerut Comisiei SIE si comisiilor pentru cercetarea abuzurilor sa stabileasca o data pentru audierea sa, in vederea clarificarii problemei interceptarilor ilegale efectuate de SIE.
Comisia SIE: Afirmatiile nu sunt reale
In replica, Comisia parlamentara de control a activitatii SIE a sustinut ca afirmatiile lui Dragomir nu corespund realitatii. "Declaratiile sale nu corespund realitatii, controalele parlamentare efectuate in ultimii ani SIE, inclusiv pe temele abordate de domnul Dragomir, reflectand respectarea cadrului legislativ, atat in ceea ce priveste actiunile specifice ale Serviciului, cat si tehnica din dotare si modul de utilizare a acesteia", a sustinut Comisia SIE. Potrivit sursei citate, "in privinta cazului Dragomir, Comisia s-a edificat in cadrul audierilor". Ancheta Comisiei asupra aspectelor mentionate a incetat de drept, in temeiul articolului 74 din Regulamentul Camerei Deputatilor, odata cu intrarea pe rol a procesului intentat de Dragomir Serviciului de Informatii Externe. Comisia a mai precizat ca intregul dosar al audierilor si verificarilor realizate in acest caz a fost trimis, "la cerere", Parchetului Militar. "Recentele afirmatii ale acestuia (Ionel Dragomir - n.r.) privind interceptarile efectuate de catre SIE, preluate de mass-media, nu au fost confirmate nici de audierile si verificarile realizate de Comisie", se mai arata in comunicat. Ionel Dragomir, fost angajat al Serviciului de Informatii Externe, a fost trecut in rezerva in noiembrie 2005, iar in ianuarie 2006 a dat serviciul in judecata, cerand sa fie reprimit in randul cadrelor militare active. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.