Accesul turistilor in Delta Dunarii se va face contra cost, conform unui ordin emis de ministrul Mediului, Sulfina Barbu, aflat in dezbatere publica.

Firmele de turism, dar si cei care vor sa isi petreaca un concediu pe cont propriu in Delta Dunarii vor trebui sa achite o taxa, in functie de modul de deplasare si de traseul ales. Conform ordinului, intrarea in rezervatie se va face doar pe baza de permis, care certifica dreptul de acces si de circulatie, permis de acces ce va fi eliberat de Administratia Rezervatiei Biosferei ĄDelta Dunarii".

Un agent economic va scoate din buzunar intre 100 si 500 de lei noi pe an pentru o ambarcatiune de agrement, plus inca 300 de lei reprezentind taxe de inregistrare si de acces pe teritoriul rezervatiei.

Pe de alta parte, o zi petrecuta in Delta, pe cont propriu, va costa intre 5 si 50 de lei noi, in functie de mijlocul de transport folosit si de zona in care doresti sa te deplasezi.

Viteza maxima de 20 km/h

Actul nomativ regelementeaza si viteza de deplasare a navelor si a ambarcatiunilor de agrement prin Delta Dunarii. Astfel, rezervatia a fost impartita in trei zone: trasee pe care se poate circula cu 20 km pe ora, zone in care viteza maxima este de doar 10 kilometri pe ora si zone unde circulatia ambarcatiunilor este oprita.

Nici debarcarea turistilor nu se va face la intimplare, ci doar in anumite locuri ce vor fi amenajate si semnalizate corespunzator de catre autoritati.