Tehnicianul Omoniei a acuzat arbitrii ciprioti si isi pregateste pixul pentru un contract cu Poli Timisoara.

Dupa un an petrecut in Cipru, fostul tehnician al lui Dinamo, Ioan Andone, si-a reziliat ieri contractul pe cale amiabila cu Omonia Nicosia, formatie pe care a lasat-o pe locul secund in clasament, la patru puncte de liderul Apoel, dupa derularea a 14 etape. Antrenorul roman si-a motivat decizia prin nemultumirea fata de arbitrajele din Cipru, ostile formatiei cu care a incheiat pe locul al doilea in sezonul trecut, desi zvonurile il dau aproape de semnarea unui contract cu Poli Timisoara. „Nu-mi pot exercita munca in conditiile campionatului cipriot. Principalul factor al acestei situatii sint arbitrajele, care influenteaza rezultatele meciurilor si stabilesc campioana si echipele care retrogradeaza. Am observat aceste lucruri pe durata sederii mele in Cipru, iar o problema si mai mare este ca nu se iau masuri pentru imbunatatirea situatiei de catre forurile competente. Sper ca demisia mea sa aduca lucruri pozitive si ii rog pe cei din jurul echipei, pe suporteri, sa aiba incredere in echipa, deoarece are forta necesara de a urca", a declarat Andone pentru site-ul oficial al gruparii cipriote, el urmind sa stea la sfirsitul acestei saptamini pentru ultima data pe banca tehnica a cipriotilor.

Sustinut de secund

Pozitia adoptata de Andone a fost sprijinita si de antrenorul secund de la Omonia, Vali Stefan. „Andone le-a spus de mai mult timp conducatorilor Omoniei ca vrea sa plece de la echipa. Nu a mai suportat maniera de arbitraj si presiunea arbitrajelor, care au fost tot timpul impotriva noastra. Diferenta de patru puncte pe care Apoel o are in fata Omoniei a fost facuta de arbitri, nu de valoarea jucatorilor. Andone a spus ca alti factori au decis ca Omonia sa nu fie pe primul loc", a precizat Vali Stefan pentru NewsIn.

Respectat de Poli

Dorit in vara de Poli Timisoara, tehnicianul demis in decembrie 2005 de presedintele de atunci al lui Dinamo, Ioan Becali, nu va ajunge, cel putin deocamdata, la formatia banateana. „Am tot respectul pentru Andone si pentru munca lui, sintem prieteni, dar atit. Avem antrenor si nu are rost sa umblu la echipa tehnica acum. Sa vedem mai intii jocul si sa asteptam rezultatele. De ce i-am trimis la specializare (n.r. antrenorii Alin Artimon, Valentin Velcea si Adrian Stoicov au fost inainte de sarbatori la cursuri de perfectionare in Olanda), ca sa-i schimb acum?", a infirmat Marian Iancu zvonurile aducerii lui Andone.