Fostul campion al greilor Mike Tyson risca pedeapsa maxima de 7 ani si jumatate cu inchisoarea pentru posesie de cocaina.

Cazul fostului pugilist american Mike Tyson, retinut in ultimele zile ale anului trecut pentru posesie ilegala de droguri si pentru conducerea masinii sub influenta unei combinatii de medicamente antidepresive si stimulatoare cu canabis, se apropie de deznodamint. Eliberat pe cautiune dupa infatisarea inaintea Curtii, Tyson a fost inculpat, cele doua capete de acuzare putind sa-i aduca cel putin sapte ani si jumatate de inchisoare.

Antecedentele pe care Iron Mike le are cu legea americana l-au determinat pe procurorul din Maricopa, Andrew Thomas, care instrumenteaza cazul, sa ceara pedeapsa cu inchisoarea. „Nu imi place ceea ce fac, ca sportiv il admir pe Tyson, dar cred ca este nevoie de inchisoare pentru a-l ajuta sa scape de dependenta de cocaina, pe care a recunoscut-o. In plus, este un tip periculos pentru viata sociala, aduce o pata felului american de viata si dorim prin aceasta cerere sa protejam si publicul", a declarat Thomas. In virsta de 40 de ani, Tyson se afla doar la o hotarire judecatoreasca de a treia intoarcere la inchisoare.