Desi a fost un Craciun parca mai linistit decit in alti ani, nu au lipsit evenimentele rutiere, soldate cu morti si raniti.

Noua morti si 13 raniti in 18 accidente grave de circulatie este bilantul rutier al primei zile de Craciun. Ie
Desi a fost un Craciun parca mai linistit decit in alti ani, nu au lipsit evenimentele rutiere, soldate cu morti si raniti.

Noua morti si 13 raniti in 18 accidente grave de circulatie este bilantul rutier al primei zile de Craciun. Ieri, in a doua zi de Craciun, s-au inregistrat alti 13 raniti in tot atitea accidente, insa, din fericire, nici o persoana decedata. Potrivit unui comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor, principalele cauze ale accidentelor au fost viteza neadaptata la conditiile de drum si indisciplina pietonilor.

Tot din cauza vitezei si a conditiilor de drum s-a produs simbata un carambol pe autostrada Bucuresti-Pitesti, la kilometrul 51, in urma caruia s-au ciocnit 22 de masini. Un alt carambol in care au fost implicate cinci masini a avut loc ieri pe Autostrada Soarelui. Politistii spun ca accidentele in lant au fost provocate de soferii care au circulat cu viteza mare, in conditiile in care soseaua era acoperita cu polei, dar si de faptul ca drumarii nu au intervenit in timp util, sa imprastie material antiderapant.

Sfaturi pentru drum

Avind in vedere evenimentele rutiere din ultimele zile si faptul ca polei se anunta si de azi incolo, Politia Rutiera a facut o serie de recomandari pentru soferi. In primul rind, conducatorii auto sint sfatuiti ca, inainte de a pleca la drum, sa se informeze la Comandamentul Central de Iarna despre conditiile meteo si starea drumului.

Informatii actualizate despre starea drumurilor, a caii ferate, a aeroporturilor si a porturilor se gasesc si pe site-ul Ministerului Transporturilor, www.mt.ro.

Soferii sint sfatuiti sa mearga incet, sa aiba montate cauciucuri de iarna si, mai ales, sa nu bruscheze volanul sau frina. In situatia in care drumul este alunecos, trebuie folosita frina de motor. De asemenea, faza scurta trebuie folosita in afara localitatilor si pe timpul zilei.

Elicopter SMURD prabusit Un elicopter SMURD, care se indrepta pentru o interventie la Vatra Dornei, s-a prabusit simbata la prinz, linga lacul de acumulare Colibita din Muntii Birgaului. Echipajul, format din pilot, copilot, un medic si un asistent, a fost gasit de echipele de interventie dupa o cautare de cinci ore. Pilotul si copilotul, care au suferit mai multe fracturi, au fost operati la Bucuresti, iar acum se afla in afara oricarui pericol. Ei au fost audiati de procurorii militari, care au deschis o ancheta. Aparatul de tip Eurocopter EC 135 P, in valoare de 4,2 milioane de euro, este distrus aproape in totalitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.