Iliescu va face parte dintr-un Comitet Executiv National compus din liderii de filiale si de organizatii de sector. Un alt avantaj al lui Geoana este acela ca lideri cu o influenta puternica in partid care fac parte din echipa liderului PSD si-au dep
Iliescu va face parte dintr-un Comitet Executiv National compus din liderii de filiale si de organizatii de sector. Un alt avantaj al lui Geoana este acela ca lideri cu o influenta puternica in partid care fac parte din echipa liderului PSD si-au depus candidaturile pentru inca un mandat in viitoarea conducere a partidului. Astfel, Miron Mitrea candideaza la functia de secretar general, iar reprezentantii Grupului de la Cluj pentru cate un post de vicepresedinte. Desi a anuntat ca lista cu candidaturi pentru Congres este inchisa, liderul social-democrat nu a exclus o candidatura-surpriza la Congres. Geoana are insa convingerea ca ea va fi respinsa, la vot, de catre delegatii la Congres. "Nu putem impiedica pe nimeni, dar cred ca are sanse minime de a fi acceptata si va pot spune de pe acum, din discutiile avute si astazi, ca voi supune la vot si va fi un vot negativ", a spus presedintele PSD. De altfel, pentru a arata ca nu se agata de putere, Geoana a aratat ca viitoarea conducere a partidului isi va depune mandatul in fata Congresului dupa primele alegeri parlamentare pe care le va gestiona, indiferent daca acestea vor fi anticipate sau la termen.
Singuri in alegeri
Liderii PSD au prezentat, dupa sedinta cu filialele partidului, rezultatele referendumului intern. Potrivit acestuia, 60% dintre pesedistii au spus ca vor ca partidul sa mearga singur in viitoarele alegeri parlamentare. Pesedistii de la Bucuresti au fost insa de cu totul alta parere, 62% dintre ei optand pentru intrarea in campanie electorala in cadrul unei platforme a stangii. De asemenea, 73% dintre social-democrati si-au exprimat dorinta ca mandatul echipei de conducere de la nivel central sa fie de patru ani.
Apropiere de PD
Contracandidatul lui Geoana, Sorin Oprescu, a sustinut insa ca au existat, de-a lungul timpului, semnele unei apropieri a "liderilor informali" ai PSD de PD. Chestionat asupra posibilitatii ca Geoana, in cazul in care va castiga sefia PSD, sa intre intr-o combinatie la putere alaturi de PD, Oprescu a raspuns: "Este greu acum sa fac previziuni de genul acesta. Semne de-a lungul timpului au existat. Presedintele partidului (Mircea Geoana - n. r.) s-a delimitat intotdeauna de aceste lucruri si a spus ca ele nu exista. Poate ca nu au existat la Mircea Geoana. In orice caz, la unii lideri a existat aceasta tentatie si, poate si mai mult decat aceasta tentatie, o apropiere".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.