Normele privind Codul Fiscal, care vor intra in vigoare in ianuarie 2007, vor fi discutate in Guvern cel tarziu peste doua saptamani, a declarat agentiei Mediafax ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
Normele au fost publicate ieri pe site-ul MFP, intrand in circuitul legal de aprobare. In domeniul tranzactiilor imobiliare, vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2007 doua cote de impozitare, diferentiate de valoarea proprietatii si de intervalul in care este detinut imobilul. Daca proprietatile sunt vandute in mai putin de trei ani de la dobandire, cota de impozit este de 3% daca valoarea proprietatii nu trece de 200.000 de lei.
Peste acest nivel, se adauga o suma fixa de 6000 lei si o cota de 2% din valoarea ce depaseste 200.000 de lei. Majorarea impozitelor pentru locuinte cu o suprafata de peste 150 de metri patrati cu cate 5% pentru fiecare 50 de metri patrati este una din noutatile aduse de Codul Fiscal. Autoritatile locale vor putea stabili impozite cuprinse intre 0,25% si 1,5% din valoarea impozabila de inventar a cladirilor detinute de persoanele juridice, comparativ cu 0,5 -1% in prezent.
Veniturile sub forma de dobanzi la depozitele la termen, constituite dupa 1 ianuarie 2007, vor fi impozitate de anul viitor cu 16%. (G.R.P.)