Ministerul Integrarii Europene are viata si dupa 1 ianuarie 2007, daca ar fi sa ne luam dupa proiectul de buget elaborat de Executiv. Guvernul a propus ca Ministerului Integrarii Europene (MIE) sa-i fie alocat, anul viitor, aproape un miliard de RON
Ministerul Integrarii Europene are viata si dupa 1 ianuarie 2007, daca ar fi sa ne luam dupa proiectul de buget elaborat de Executiv. Guvernul a propus ca Ministerului Integrarii Europene (MIE) sa-i fie alocat, anul viitor, aproape un miliard de RON - 960,42 de milioane lei, mai precis. Vorbim despre o crestere cu 18,1% fata de sumele stabilite in anul 2006. Cresterea - a explicat Executivul la jumatatea lunii octombrie 2006 - este determinata de faptul ca "incepand cu anul 2007 Ministerul Integrarii Europene deruleaza fonduri europene prin lansarea programului Operational Regional (pentru care MIE este Autoritate de Management) precum si a Programelor de Cooperare Teritoriala".
Potrivit Guvernului, MIE va continua in anul 2007 o serie de proiecte din 2006, pentru care suma alocata a crescut cu 8%. Principalele proiecte ale MIE derulate in anul 2006, care vor continua si in 2007, se refera la campania interna de informare europeana, dialogul social pe problemele integrarii europene, coeziune economico-sociala, cooperare transfrontaliera, traducerea si armonizarea acquis-ului comunitar, pregatirea si finantarea proiectelor publice de infrastructura regionala din domeniile transportului, educatiei, sanatatii, mediului si turismului prin asistenta tehnica. Tot Executivul mentioneaza ca, in 2007, MIE va finanta si o serie de proiecte noi, axate pe diminuarea disparitatilor dintre regiuni din punct de vedere al infrastructurii si al mediului de afaceri; intarirea competitivitatii, coeziunii teritoriale si dezvoltarii durabile a regiunii de cooperare transfrontaliera; strangerea contactelor dintre populatia, comunitatile si actorii economici din zonele de granita ale Romaniei si Bulgariei; dezvoltarea cooperarii interregionale, sociale, economice si din punct de vedere al potentialului de mediu; intarirea cooperarii transfrontaliere prin initiative comune regionale si locale si asigurarea asistentei comunitare pentru dezvoltarea unei arii prospere si de buna vecinatate intre UE si tarile partenere. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.