Omul de afaceri Dinu Patriciu a finalizat, ieri, negocierile cu Radu Budeanu, directorul general al ziarului Averea, pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la SC Media Promovalores, editorul publicatiei. Budeanu a declarat ca Dinu Patr
Omul de afaceri Dinu Patriciu a finalizat, ieri, negocierile cu Radu Budeanu, directorul general al ziarului Averea, pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la SC Media Promovalores, editorul publicatiei. Budeanu a declarat ca Dinu Patriciu a intrat in posesia celor 85 de procente pe care le-a detinut la Media Promovalores. Potrivit directorului Averea, Patriciu va prelua si restul de 15%, detinute de off-shore-ul SSP Ltd. din Insulele Virgine. El nu a vrut sa dezvaluie valoarea tranzactiei, precizand doar ca este vorba de milioane de euro. "Pot sa spun ca este tranzactia anului", a spus Budeanu. Potrivit unor surse din piata media, citate de Mediafax, potrivit contractului, Patriciu nu va putea sa ii concedieze pe cei din echipa actuala de la Averea, dar acestia sunt liberi sa plece daca vor dori.Anuntul preluarii de catre Patriciu a cotidianului Averea vine in conditiile in care, luni, o mare parte din echipa de la cotidianul Libertatea, cel mai citit ziar din Romania, a demisionat. Peste 70 de angajati - sefi de departamente, reporteri, fotoreporteri, DTP-isti, corectori si soferi - au demisionat pe parcursul zilei de luni de la cotidianul Libertatea, a declarat Adrian Halpert, redactorul-sef demisionar al ziarului. El afirma ca va pleca pentru un post de director editorial la un alt ziar tabloid si va fi insotit de echipa demisionarilor de la Libertatea. El nu a vrut sa dezvaluie daca tabloidul la care va lucra reprezinta un proiect nou sau o publicatie deja existenta pe piata. In plus, nu a vrut sa comenteze pe marginea colaborarii cu Dinu Patriciu. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.