Protestul anuntat de avocatii Baroului Bucuresti, prin care de saptamana viitoare se blocheaza efectiv justitia vreme de sase zile, nu a trecut nebagat in seama de autoritati. Ieri, noul procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de
Protestul anuntat de avocatii Baroului Bucuresti, prin care de saptamana viitoare se blocheaza efectiv justitia vreme de sase zile, nu a trecut nebagat in seama de autoritati.

Ieri, noul procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi, s-a intalnit cu reprezentantii profesiei de avocat, la solicitarea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), in incercarea de a gasi solutii pentru rezolvarea crizei. Nemultumiti de proliferarea barourilor paralele si recunoasterea lor de organele statului, reprezentantii UNBR si-au exprimat supararea in legatura cu tergiversarea solutionarii plangerilor repetate pe care ei le-au depus la Parchet, incepand cu anul 2003. Prin aceste plangeri ei au sesizat savarsirea infractiunilor de exercitare fara drept a profesiei de avocat. Kovesi a luat act de solicitari si a subliniat ca aceste cauze vor fi solutionate cat mai repede, dar potrivit legii. La intalnire a participat si ministrul justitiei, Monica Macovei, care si-a exprimat speranta ca, in urma acestor discutii, protestul avocatilor nu va mai avea loc. Consiliul Baroului Bucuresti a ramas insa pe pozitii si a anuntat ieri ca protestele avocatilor vor incepe la data stabilita, deoarece in urma discutiilor ""nu s-a modificat situatia"" care a determinat hotararea de intrerupere a activitatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.