Dorinel Munteanu, antrenorul-jucator al lui CFR Cluj, care isi anuntase sambata, dupa meciul de campionat cu FC Vaslui, decizia "definitiva si irevocabila" de a se retrage din Nationala, a revenit duminica seara, precizand in emisiunile de sport de l
Dorinel Munteanu, antrenorul-jucator al lui CFR Cluj, care isi anuntase sambata, dupa meciul de campionat cu FC Vaslui, decizia "definitiva si irevocabila" de a se retrage din Nationala, a revenit duminica seara, precizand in emisiunile de sport de la mai multe posturi tv ca a fost o declaratie pripita si ca vrea sa joace in continuare sub "tricolor". "Au fost vorbe spuse la nervi, tensiunea din ultimul timp, totul si-a pus amprenta. Dar m-am razgandit! Nu renunt eu asa usor la echipa nationala!", a spus Munteanu, precizand ca nu va participa la meciul cu Belarus pentru ca nu a jucat in campionat. Piturca a salutat ieri decizia unuia dintre jucatorii sai favoriti. "Nici nu mai stiam ce sa inteleg, un ziar scria de retragere, dar el mie nu mi-a confirmat asta. Eu l-am intrebat care e adevarul si nu mi-a spus ca se retrage. Mi-a zis ca doar pentru acest joc (n.r. - Romania - Belarus) nu este. Mi-a spus ca motivul este legat de faptul ca nu a evoluat la CFR Cluj. Iar eu ii spusesem inainte de acel meci ca, daca nu joaca, nu-l voi convoca", a spus Piturca. "Eu am mai stat de vorba cu el si imi zicea ca dupa meciuri il cam ia gura pe dinainte. Acum poate s-a intamplat la fel, marcat de rezultatul negativ inregistrat de CFR si pentru ca a auzit pe la Cluj niste zvonuri ca l-ar schimba", a adaugat selectionerul. Victor Piturca a mentionat ca l-a sfatuit pe Dorinel Munteanu sa nu se retraga de la echipa nationala atat timp cat inca mai joaca fotbal. "Mi-a zis ca ar vrea sa se retraga. <<OK>>, i-am spus, <<dar de ce sa te retragi daca mai joci fotbal? Nu vad rostul acestei retrageri>>. Eu spun ca el trebuie sa raspunda convocarii daca nationala are nevoie de el", a precizat Piturca.
Selectionerul este de parere ca echipa nationala are "o forta mult mai mare" atunci cand pe teren se afla mijlocasul echipei CFR Cluj. "Va fi greu fara Dorinel Munteanu. Dar eu ma gandesc sa il chem in continuare. Este un jucator extraordinar, se vede cand nu joaca el la Cluj. Cu el in echipa, forta nationalei este mult mai mare, chiar daca are o varsta", a explicat Piti. Mai mult, selectionerul a venit cu o propunere: "Eu am vorbit deja (n.r. cu sefii federatiei) si char vreau ca el sa isi faca retragerea intr-un meci oficial, pentru ca este posibil", a completat Victor Piturca. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.