Primarii francofoni fac cadou bucurestenilor un azil de noapte pentru oamenii strazii, Adriean Videanu semnand, ieri, impreuna cu presedintele Asociatiei Internationale a Primarilor Francofoni (AIMF), Bertrand Delanoe, conventia de finantare. Terenul
Primarii francofoni fac cadou bucurestenilor un azil de noapte pentru oamenii strazii, Adriean Videanu semnand, ieri, impreuna cu presedintele Asociatiei Internationale a Primarilor Francofoni (AIMF), Bertrand Delanoe, conventia de finantare. Terenul pe care va fi construit asezamantul este situat in strada Scarlat Varnav nr. 30 si a fost atribuit, in aceasta vara, Asociatiei Samusocial din Romania, de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Adapostul de noapte va avea 30 de locuri si va fi destinat persoanelor adulte fara adapost din Bucuresti. Echipele Samusocial vor evalua cele mai defavorizate persoane si le vor acorda asistenta, oferindu-le posibilitate de sedere pentru maximum o saptamana. AIMF va acorda, in baza conventiei, o subventie de 88.000 de euro. "Cred ca este un demers util Bucurestiului si onorabil pentru municipalitate", a apreciat primarul Videanu, cu prilejul semnarii. La eveniment a participat si ambasadorul Frantei la Bucuresti, Herve Bolot.
Basescu nostalgic
Cea de a XXVI-a Adunare Generala a AIMF s-a incheiat aseara in prezenta presedintelui Frantei, Jacques Chirac, si a presedintelui Romaniei, Traian Basescu. "Perioada cea mai frumoasa a activitatii mele de politician a fost aceea de primar al Bucurestiului. Munca de primar m-a invatat sa lucrez in fiecare zi pentru oameni, sa gandesc pentru ei", le-a spus Traian Basescu celor 240 de participanti, argumentand ca, pentru a fi un bun ministru sau presedinte, cariera de primar este extrem de utila. El a amintit ca a fost ministru in cinci guverne, insa inainte de a fi primarul Capitalei. Traian Basescu nu li s-a adresat edililor francofoni in limba lui Voltaire, iar la inceputul reuniunii i-a indemnat sa se aseze pe scaune in limba engleza, in care a discutat de altfel si cu primarul Parisului, Bertrand Delanoe, care este si presedintele AIMF.
Reuniunea a avut ca tema centrala "Orasul si educatia civica", participantii luand in discutie obstacolele care stau in calea unei participari active a cetatenilor in viata si administratia oraselor. Adunarea Generala a AIPF a decis sa acorde orasului Targoviste statutul de membru al Asociatiei, la fel ca altor noua orase din lume: Agadir (Maroc), Bandiagara (Mali), Bohicon (Benin), Dapaong (Togo), Gaya (Niger), Konni (Niger), Koudougou (Burkina Faso), Kpalime (Togo) si Zogbomey (Benin). Totodata, s-a decis realegerea celor 15 membri ai Biroului AIPF si au fost nominalizati noul secretar permanent, Olivier Chambard, si adjunctul sau, Pierre Baillet.
Presedintele AIMF, Bertrand Delanoe, a anuntat ca este gata sa impartaseasca din experienta franceza edililor bucuresteni. "Aici ne simtim foarte bine, ca acasa. (...) Ne gandim sa facem lucruri impreuna, in primul rand in arhitectura si urbanism, pentru ca orasele au un punct comun: apararea patrimoniului(...). Este o dorinta comuna la Paris si la Bucuresti sa vibram impreuna si sa fim in acord referitor la creatia noastra culturala", a conchis Delanoe. Primarul general Adriean Videanu s-a intalnit la sediul Primariei Capitalei si cu primarul orasului Monaco, Georges Marsan. "Monaco este un oras stat care are doar 2 kilometri patrati suprafata si 34.000 de locuitori. Daca as fi primarul unui oras de zece ori mai mare, as incerca sa intru in problematica acestuia. Oricum, as fi ingrijorat", a precizat Marsan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.