Dinamo s-a detasat in fruntea clasamentului Ligii I, ""alb-rosiii"" invingand la limita, 1-0, marea rivala Steaua, in prelungirile partidei. ""Militarii"" au acuzat arbitrajul lui Sorin Corpodean, terminand meciul in noua oameni . DINAMO - STEAUA 1-0 / Stelistii, rapusi de un ""ex"" Trupa lui Mircea Rednic a castigat inextremis cea mai asteptata confruntare a sezonului. In cel de-al doilea minut al prelungirilor, rezerva Dennis Serban a parafat o victorie care distanteaza pe Dinamo la sapte puncte in fruntea clasamentului. Dincolo de superbul slalom victorios al lui Dennis Serban, derby-ul a purtat amprenta marilor greseli ale centralului Sorin Corpodean si asistentului Miklos Nagy. Finalul a gasit echipa gazda savurand cea de-a opta victorie consecutiva, in timp ce, in frunte cu antrenorul Cosmin Olaroiu, stelistii erau opriti cu greu de oamenii de ordine sa nu-si faca singuri dreptate in fata brigazii de arbitri. De remarcat ca, imediat dupa eliminarea lui Cyril Thereau, patronul Stelei, Gigi Becali a parasit nervos tribuna oficiala si stadionul din Stefan cel Mare. ERORI. ""Recitalul"" celor doi cavaleri ai fluierului a inceput in minutul 36, cand stoperul dinamovist Moti a cazut in urma unui duel banal cu atacantul Thereau. Destul de aproape de faza, Corpodean nu a sesizat nimic neregulamentar, numai ca, dupa ce a fost chemat de asistentul Nagy, l-a eliminat pe francezul ros-albastrilor. Dupa cateva momente, la mijlocul terenului, dinamovistul Tamas a comis un fault de cartonas galben, insa a fost iertat inexplicabil de Corpoden de primirea celui de-al doilea. avertisment. REACTII. ""Cred ca am fost mai buni decat ei chiar si atat timp cat s-a jucat 11 contra 11. Cred ca trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa nu ridicam nasul pe sus. Chiar nu mai simtisem gustul unei victorii in campionat contra Stelei. Ii dedicam succesul colegului nostru Cosmin Pascovici"", a declarat atacantul lui Dinamo, Claudiu Niculescu. Iritat, play-maker-ul campioanei en-titre, Nicolae Dica a atacat dur arbitrajul. ""In loc sa-i dea al doilea cartonas galben lui Tames, l-a eliminat pe Thereau. Lui Banel Nicolita i-a spus sa intre pe teren dupa ce se reia jocul dupa care l-a eliminat. Si anul trecut am jucat pe mai multe fronturi, dar am avut arbitraje corecte"". SATISFACTIE
""Cred ca am dominat meciul si atunci cand am jucat 11 contra 11 si le multumesc baietilor pentru spiritul de echipa aratat. S-a adeverit ca nu am insistat degeaba pentru a-l aduce pe Dennis Serban la Dinamo""
Mircea Rednic
antrenor Dinamo CONTESTARE
""O rusine de arbitraj. Nu se poate pune problema de greseli pentru ca se stie trecutul lui Corpodean. La Thereau nu a fost nimic, iar cand ii spui unui jucator sa intre dupa ce se reia jocul si apoi il elimini nu se mai poate spune nimic""
Cosmin Olaroiu
antrenor Steaua Razboi civil TINTA VIE. Asa arata un suporter stelist inainte de a intra in operatie