Sistemul de invatamant, dezvoltarea infrastructurii rurale si protectia sociala sunt cele trei domenii spre care s-au directionat noi fonduri bugetare prin decizia de ieri a Cabinetului Tariceanu privind cea de-a treia rectificare bugetara din acest
Sistemul de invatamant, dezvoltarea infrastructurii rurale si protectia sociala sunt cele trei domenii spre care s-au directionat noi fonduri bugetare prin decizia de ieri a Cabinetului Tariceanu privind cea de-a treia rectificare bugetara din acest an.

Pentru finantarea proiectelor de investitii din invatamant a fost alocata suma de 715,4 milioane de lei, iar aproximativ 400 de milioane de lei vor merge pentru a acoperi salariile cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, a declarat Sebastian Vladescu (foto), ministrul Finantelor. Programul de dezvoltare a infrastructurii rurale a primit 200 de milioane de lei ce vor fi directionate catre realizarea de poduri si podete, consolidari de maluri, sistematizarea albiilor de rauri sau dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apa potabila si canalizare. O alta suplimentare a vizat sistemul de asigurari sociale, 566,3 milioane de lei mergand catre acest domeniu. Banii sunt alocati platii pensiilor agricultorilor si militarilor, indemnizatiilor pentru cresterea copilului sau ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor. Si pentru finantarea investitiilor in spitale au fost alocate fonduri suplimentare de aproximativ 67 de milioane de lei. (A.N.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.