Conducerea centrala a PSD discuta astazi propunerea PC de izolare a PD, insa liderii judeteni pesedisti sunt reticenti fata de o asemenea idee.

Liderul organizatiei Buzau, Ion Vasile (foto), a declarat ieri, inainte ca liderii de la Bucuresti sa ia o decizie, ca el nu crede ca PSD doreste izolarea PD. ""Noi nu cred ca marsam la formula de izolare a unui partid politic. Vrem sa fim democrati, vrem sa actionam pentru interesele cetatenilor"", a argumentat Ion Vasile. La randul sau, liderul filialei Brasov, Constantin Nita, considera ca scenariul izolarii PD este unul nerealist. ""Nu putem sa izolam PD. Traim intr-un stat democratic in care fiecare partid are autoritatea sa. Daca facem asta, acelasi lucru s-ar putea intampla maine PSD"", ne-a declarat Nita, adaugand totusi ca el personal sustine o relatie de colaborare PSD-PC.
MONITORIZARE. Seful filialei Dolj, Ion Calin, nu agreeaza nici el ideea implicarii PSD, la acest moment, intr-un proces de izolare a PD. ""Nu stiu daca trebuie izolat. Mai degraba PD trebuie monitorizat, sa vedem ce face pe scena politica, pentru ca este intr-o continua campanie electorala"", a spus Calin, explicand ca ""izolarea poate fi decisa"" dar, inainte de PSD, ar trebui sa se pronunte toti aliatii de guvernare ai PD. ""Daca partenerii vor izolarea PD, atunci si PSD o va face"", a aratat Calin. Liderul Organizatiei Teleorman, Liviu Dragnea, sustine in schimb ca ""trebuie izolata toata coalitia"", nu numai PD, si crede ca asta se poate face prin alegeri anticipate.