Seful Statului Major al Armatei, generalul Eugen Badalan (foto), a declarat ieri ca se vor lua masuri disciplinare impotriva celor care au favorizat prin actiune sau nonactiune scurgerea de informatii privind date clasificate ale MApN, chiar daca nu
Seful Statului Major al Armatei, generalul Eugen Badalan (foto), a declarat ieri ca se vor lua masuri disciplinare impotriva celor care au favorizat prin actiune sau nonactiune scurgerea de informatii privind date clasificate ale MApN, chiar daca nu au comis vreo infractiune.
El a aratat ca militarii romani din Afganistan nu au fost in pericol. Potrivit Ministerului Public, Ionel Popa a fost retinut de procurori si arestat de judecatori pentru 10 de zile. Acuzatiile il contrazic oarecum pe generalul Badalan. Popa, subofiterul in calculatorul caruia s-au gasit hartile, este acuzat de divulgarea secretului care pericliteaza securitatea statului si cea de incalcare a articolului 19 din Legea privind siguranta nationala, teza referitoare la culegerea si transmiterea de informatii cu caracter secret. Procurorii DIICOT continua cercetarile cu sprijinul SRI si al DGA, o a doua persoana cu grad mai mare fiind cercetata in acest caz.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.