Dupa un parcurs electoral palpitant, Bursa si Asociatia Brokerilor si-au ales sambata trecuta, presedintii si echipele de conducere.
Septimiu Stoica (foto) este noul presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma celor dintai alegeri
Dupa un parcurs electoral palpitant, Bursa si Asociatia Brokerilor si-au ales sambata trecuta, presedintii si echipele de conducere.
Septimiu Stoica (foto) este noul presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma celor dintai alegeri desfasurate dupa transformarea BVB intr-o societate pe actiuni, care a absorbit si Bursa Rasdaq. Stoica, fiind deja vicepresedinte al Bursei, victoria lui in fata lui Siminel Andrei nu a fost decat o jumatate de surpriza. O mare surpriza a fost, inclusiv pentru candidat, alegerea lui Dan Paul la carma Asociatiei Brokerilor (AB). Dan Paul, presedintele unei societati de brokeraj relativ mici, Finaco Securities, este mult mai cunoscut ca aparator, inclusiv in instanta, al drepturilor actionarilor fata de deciziile controversate ale companiilor emitente de actiuni cotate la Bursa. ELECTORALE. ""Bursa trebuie sa fie o entitate performanta ca piata, cu noi tehnologii si noi titluri tranzactionate, dar si o societate profitabila, ceea ce nu va fi usor. Profitul vine mai ales din comisioanele platite de societatile de brokeraj, care sunt si actionarii nostri"", ne-a declarat Septimiu Stoica, noul presedinte BVB. In perspectiva avalansei de fuziuni si parteneriate dintre bursele europene, Stoica spune ca va propune celor din regiune realizarea unui sistem de tranzactionare international, proiect de care nu uita sa mentioneze ca a mai fost discutat de comunitatea pietei. ""A fost mai curand o chestiune de adanca natura umana"", a declarat Siminel Andrei, unul dintre liderii redutabili ai comunitatii investitorilor, co-presedinte, alaturi de Septimiu Stoica, al Comitetului pentru dezvoltarea pietei. Amandoi se numara printre cei care au contribuit decisiv la fuziunea BVB - RASDAQ si la recunoasterea juridica a faptului ca societatile de brokeraj sunt proprietarii Bursei. Andrei nu a candidat pentru un loc in consiliul de administratie al BVB si nici pentru inca un mandat de presedinte al Asociatiei Brokerilor. Jocul electoral pare sa se fi transat la nivelul societatilor de brokeraj mici. Toate cele 68 de societati, care sunt si actionarii Bursei, au puteri de vot aproape egale. RELATII NOI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.