O batrana din satul brailean Dudesti, comuna Tataru, judetul Braila (focar confirmat de gripa la pasari de curte), a fost adusa sambata cu insuficienta respiratorie si sindrom febril la Spitalul de Urgenta ""Sf. Apostol Andrei"" din Galati, alertand cadrele medicale, care au suspicionat prezenta virusului aviar in organismul acesteia.

Batrana, in varsta de 81 de ani, se pare ca s-a imbolnavit in urma cu o saptamana si, pentru ca starea ei se agrava pe zi ce trece, a fost adusa de unul dintre copii la Unitatea de Primire Urgente a spitalului galatean. Ea a fost transferata imediat la Spitalul de Boli Infectioase, de unde o ambulanta a preluat-o si a transportat-o la Institutul de Boli Infectioase ""Matei Bals"" din Bucuresti.
DIAGNOSTIC PREZUMTIV. Echipa de garda de la Institutul de Boli Infectioase ""Matei Bals"" anunta sambata ca ""diagnosticul prezumtiv era de rino-traheo-bronsita acuta, obisnuita la o persoana cu suferinta cardiaca cronica"". Medicul Mariana Mardarescu din echipa de garda a mai anuntat ca ""s-au recoltat probe de la pacienta, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino"", pe baza carora se va preciza cu
certitudine diagnosticul.
(Erik Hoosz)