Incepand din ianuarie...

Apple a lansat Mac-uri cu cipuri Intel

Incepand din ianuarie, Apple a inceput comercializarea primelor Mac-uri ce rulau pe cipuri de la Intel, in loc de IBM sau Motorola, indeplinind astfel o promisiune facute din iunie 2005. Apple adauga cipuri Intel Core Duo in cadrul PowerPC-urilor precum si cipuri G4 in iMac-uri si in Mac Book Pro- laptopul cu ecranul de 15 inci, apoi e randul Mac mini si acBook cu ecranul de 13 inci pentru schimbarea de look. Aceasta miscare ii permite companiei sa- si extinda optiunile si in privinta sistemelor de operare oferite. In aprilie, Apple lanseaza softul Boot Camp, permitand calculatoarelor Mac bazate pe procesoare Intel sa ruleze Apple OS X sau Microsoft Windows XP.

AMD achizitioneaza ATI

AMD a anuntat in iulie planul sau de achizitionare a producatorului de solutii grafice ATI Technologies, pentru 5,4 miliarde de dolari. Integrand procesoarele sale cu cipurile ATI, AMD va putea comercializa platforme de tehnologii integrate, competitive cu Centrino, Viiv si Vpro de la Intel, sunt de parere analistii. Un alt efect al acestei achizitii este faptul ca Nvidia a devenit singurul ofertant independent de placi grafice de pe piata. Pana in noiembrie, Nvidia spera de asemenea sa se extinda, platind 357 de milioane de dolari pentru portalul PortalPlayer, un producator de emiconductori pentru playerele muzicale digitale.

Chemarea bateriilor

Dell cheama 4,1 milioane de baterii pentru laptop-uri in august, in urma numarului crescut de consumatori care au raportat scurt-circuite ce au cauzat scantei si s-au aprins. In cateva zile, alti vanzatori de pe piata s-au alaturat miscarii, aducand la 8,1 milioane numarul bateriilor fabricate de Sony si rechemate pentru a fi inlocuite. Printre marii comercianti afectati de aceasta problema se numara Apple, Fujitsu, Hitachi, Lenovo si Toshiba... www.pcworld.ro

Sursa: PCWorld


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.