Al doilea val de Covid-19 din Europa a afectat negativ multe domenii, în special cel al educației. În timp ce în România, toţii elevii au trecut integral la sistemul online de educaţie, alte ţări europene au găsit alternative pentru ca elevii să poată merge la școală.

Chiar dacă Europa se află într-o stare critică din cauza virusului Covid-19, autoritățile au încercat să găsească soluții cât mai bune pentru ca elevii să nu fie afectați de pandemie.

În cele mai multe ţări ale UE, studenţii urmează cursurile în sistem online şi merg în facultăţi doar atunci când au laboratoare, ateliere şi doar cu programare prealabilă. Olanda, Marea Britanie şi Irlanda sunt doar trei exemple în acest sens.

Pentru elevii din învăţământul preuniversitar cursurile se desfăşoară fie cu prezenţă fizică la clasă – în funcţie de ciclul de învăţământ – dar cu păstrarea distanţării fizice şi a celorlalte măsuri de prevenţie sanitară.

În Franţa, elevii merg în continuare la ore, deşi ţara este grav afectată de COVID-19 şi a impus restricţii drastice limitând circulaţia şi închizând mai multe zone publice. Elevii au protestat cerând închiderea şcolilor.

Citeste si:
Restricții pentru sărbătorile de iarnă în Europa. Ce reguli vor...
Țările din Europa impun...

În Portualia, Germania şi Olanda şcolile au rămas, de asemenea, deschise.

În Grecia s-au închis doar colegiile şi liceele, dar grrădiniţele şi şcolile primare au rămas deschise. Belgia a extins vacanţa de toamnă cu două săptămâni, timp în care în şcoli au fost montate panouri de distanţare şi au fost luate alte măsuri de protecţie, precizează adevarul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.