Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloş. Conform programului, premierul desemnat Dacian Cioloş va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului. Vor avea loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a Guvernului. Lista cu miniştri şi programul de guvernare au fost depuse luni la Parlament.

Parlamentul se întrunește pentru votul de învestire a Guvernului Cioloș

Senatorii şi deputaţii au ţinut un moment de reculegere, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, în memoria celor peste 40.000 de români care au murit din cauza COVID-19.Momentul de reculegere a fost cerut de premierul desemnat Dacian Cioloş.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că a făcut un apel către toţi colegii de partid care nu s-au vaccinat anti-COVID cu a treia doză ca după votul din Parlament pentru guvernul propus de Dacian Cioloş să meargă cu toţii şi să se imunizeze.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, miercuri, pentru votul de învestire a guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloş. Şedinţa este condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu, care a anunţat că 273 de parlamentari şi-au înregistrat prezenţa din totalul de 466.

PSD va vota, miercuri, în plenul comun al Parlamentului, împotriva guvernului propus de Dacian Cioloş, a anunţat liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Premierul desemnat Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa, miercuri, ca parlamentarii să aibă înţelepciunea de a vota Cabinetul pe care l-a propus, pentru că ar fi "o soluţie imediată" de ieşire din criza politică şi de implementare a unor măsuri care să rezolve şi celelalte crize cu care se confruntă România.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloş.

Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş sunt: Dan Barna - ministrul Afacerilor Externe; Nicu Fălcoi - ministrul Apărării Naţionale; Alin Stoica - ministrul Afacerilor Interne; Stelian Ion - ministrul Justiţiei; Dragoş Pîslaru - ministrul Finanţelor; Cătălin Drulă - ministrul Transporturilor şi Infrastructurii; Cristina Prună - ministrul Energiei; Claudiu Năsui - ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului; George Căţean - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; Mihai Goţiu - ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor; Cristian Ghinea - ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; Ioana Mihăilă - ministrul Sănătăţii; Ionuţ Moşteanu - ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei; Oana Ţoiu - ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale; Corina Atanasiu - ministrul Educaţiei; Monica Berescu - ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării; Iulia Popovici - ministrul Culturii; Tudor Pop - ministrul Tineretului şi Sportului. AGERPRES.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2021 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.