Nu doar medicina avanseaza pe masura ce trec anii, ci si bolile. Ulcerul a capatat rezistenta la medicamentele folosite in tratamentul sau, motiv pentru care perioada in care se iau antibioticele s-a prelungit.

Multa vreme s-a crezut ca ulcerul este cauzat de excesul de acid si de stres pentru vinovatia de ulcer, insa de curand, a fost descoperita o bacterie (n.r. Helicobacter pylori) despre care se spune ca provoaca aceasta boala, motiv pentru care diagnosticare si tratamentul ulcerului au fost schimbate, scrie editia online a Jurnalului National.

Vindecarea ulcerului se facea in mod normal dupa cum urmeaza: o saptamana se luau doua antibiotice si, in paralel, dar pe parcursul a patru saptamani, se inghitea si un medicament antiscretor. Insa cum, nu numai stiinta face descoperiri ci si cele mai mici dintre organisme progreseaza, bacteria ulceroasa s-a smecherit, capatand rezistenta la unele antibiotice.

Astfel, claritromicina nu prea mai ataca bacteria, deoarece Helicobater pylori a devenit rezistenta la acest antibiotic. Din acest motiv, aceasta substanta a fost inlocuita cu un alt antibiotic, iar cele sapte zile de tratament cu cele doua antibiotice au fost prelungite la doua saptamani. Razboiul este greu, de aceea o alta noua strategie de combatere a bacteriei acuzata de ulcer a fost pusa la punct. Aceasta strategie presupune ca la cateva zile dupa inceperea tratamentului, perechea de antibiotice sa fie schimbata pentru a nu-i da posibilitatea bacteriei Helicobacter sa capete rezistenta la medicamentele folosite, mai scrie jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.