Social 9 Iulie 2009 17:37
La 1 iulie 2009 existau 2.297 de depozite neconforme pentru deseuri, multe dintre aceastea urmand a fi inchise, arata datele Garzii Nationale de Mediu. Ce se va intampla in aceste conditii cu deseurile menajere sau industriale?
In functie de gradul de civilizatie, care este direct proportional cu cresterea cantitatii de gunoi pe cap de locuitor, un roman produce anual peste 400 de kilograme de deseuri, in timp ce un american produce anual 1,5 tone de gunoi. Diferenta consta insa in modul de aministrare a deseurilor de catre societate, comenteaza Adevarul.

Tot in Europa, Elvetia a reusit performanta de a nu mai depozita deseurile menajere in gropi de gunoi, optand in schimb pentru tratarea si valorificarea lor. Aceasta varianta de valorificarea ecologica a deseurilor poate fi o solutie viabila si pentru Romania.

Situatia se complica insa cand vorbim despre deseurile create de om, elemente pe care natura nu le mai poate "digera" si care devin poluati masivi ai planetei.

Romania, nevoita sa inchida peste 2.000 de gropi de gunoi pentru a evita procedura de infringement


Cititi mai multe in Adevarul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.