Presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a precizat, pentru NewsIn, ca atat solicitarea DNA de extindere a urmaririi penale, cat si cea de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi vor fi puse pe ordinea de zi a Comisiei la inceputul sesiunii viitoare, care debuteaza la 1 septembrie. El a explicat ca cererile DNA nu au putut fi votate in sesiunea trecuta, din cauza imposibilitatii fostului ministru de a se prezenta la audieri pentru a-si spune punctul de vedere, relateaza NewsIn.
"Solicitarile DNA nu sunt restante ale Camerei. Procedura nu a putut fi demarata din cauza unei imposibilitati materiale, avand in vedere ca Monica Iacob Ridzi a fost in concediu prenatal, apoi ca urmare a starii sale de sanatate.Vom demara procedura la inceputul sesiunii urmatoare, cand solicitarile DNA vor fi puse pe ordinea de zi a Comisiei juridice. Vom vedea daca dna Ridzi va veni la audiere sau nu", a afirmat Buda. El a adaugat ca singura data cand Ridzi a fost prezenta in Parlament, in ultima perioada, a fost la sedinta de plen dedicata numirii noilor judecatori la Curtea Constitutionala, ea venind din spital pentru a participa la vot.
Liberalul si-a exprimat indoiala ca perchezitia informatica ar mai putea fi eficienta, la mai bine de un an dupa petrecerea faptelor. "Sincer, nu stiu ce consecinte mai poata sa aiba o asemenea verificare din partea DNA, dupa atata timp, s-ar putea sa fie o perchezitie fara efect", a spus Gabor.
- Legea pensiilor
O alta restanta a Camerei Deputatilor o reprezinta proiectul legii unitare a pensiilor, care a fost retrimis, pe 16 iunie, din plenul Camerei la Comisia de munca, pentru a repara o serie de "inadvertente continute in proiect", conform solicitarii PDL. Ulterior, conducerea Camerei a aprobat prelungirea termenului pentru elaborarea raportului pana la 1 septembrie 2010.
- Legea educatiei
O alta restanta legislativa, de aceasta data la Senat, este Legea educatiei, a carei aprobare, in viziunea ministerului, ar fi trebuit sa aiba loc in sesiunea februarie-iunie 2010, pentru a putea fi aplicata noului an scolar care va incepe in toamna.
Legea pensiilor a fost modificată. Categoriile de români care pot...
Dupa ce a trecut de Camera, Legea a intrat in dezbaterea Comisiei de invatamant din Senat, iar termenul de depunere a raportului a fost prelungit succesiv, astfel ca, pana la urma, definitivarea proiectului s-a amanat pentru sesiunea parlamentara viitoare. Presedintele Comisiei Mihail Hardau (PDL) a explicat ca cel mai important este ca forma finala a Legii sa fie corenta si bine gandita, avand in vedere impactul ei pe termen lung, respingand astfel presiunile de finalizare a actului normativ pana la sfarsitul lui iunie.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Noi centre comerciale în țară. Românii de la K2 Retail Properties deschid...
Sursa: retail.ro
-
Americanii care alimentează companiile din România cu energie nucleară proprie
Sursa: green.start-up.ro
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
#NOHACK Dictionary: Adware, pop-up-urile agasante care ne apar pe calculatoare
Sursa: start-up.ro
-
Blue Monday - Cea mai depresivă zi din an
Sursa: garbo.ro
-
Andreea Bănică, în costum de baie la munte: Cum a reacționat Lucian Mitrea...
Sursa: kudika.ro
-
Germanii de la Commerzbank ar putea accelera concedierile pentru a evita...
Sursa: wall-street.ro