Comisia juridica a adoptat ieri, cu 18 voturi pentru si o abtinere, un raport favorabil pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, in urma analizei cererii procurorului general.
Abtinerea apartine deputatului PSD, Eugen Nicolicea, conform NewsIn.

Catalin Tolontan, redactorul sef de la Gazeta Sporturilor si motorul linsajului Monicai Ridzi, scrie pe blogul sau despre cum a prins-o DNA pe Ridzi: “Punind microfoane unui angajat MTS”.

"Sint lucruri uluitoare pe care le scriu procurorii catre Camera Deputatilor, cerind sa-i ridice Monicai Ridzi imunitatea, pentru a putea fi urmarita penal. Contracte trucate din vreme, atribuiri mincinoase, falsuri in acte publice, presiuni asupra angajatilor din partea ministrului si a sefilor, inregistrari ale procurorilor si denunturi ale oamenilor care s-au decis sa vorbeasca", arata cunoscutul jurnalist.

Pentru ca GSP a intrat in posesia referatului trimis de procurori prin care justifica cererea de urmarire penala la adresa Monicai Iacob Ridzi, Tolontan poate da mai multe detalii despre ancheta DNA.

"Ridzi, sotul ei si alti inalti functionari ai MTS au chemat-o in birou pe Lelia Preoteasa (n.r. o angajata MTS), care avea, dupa cum se intelege din referat, aparatura de ascultare asupra sa, pusa de procurori. Era chiar cu o zi inainte de ziua demisiei Monicai Ridzi. Au intrebat-o daca DNA a descoperit mailurile pe care si le-au transmis reciproc cind au falsificat documentele. Speriati, in frunte cu Ridzi, l-au chemat pe specialistul IT din MTS, Mesina Paul, si i-au cerut sa stearga definitiv din calculatoare aceste mailuri pentru a nu mai putea fi folosite ca probe de DNA. Calculatoristul a recunoscut in fata DNA toate acuzatiile!", explica Tolontan.


Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a declarat in plenul Camerei Deputatilor ca isi va demonstra nevinovatia in fata instantei si a sustinut ca, spre deosebire de PSD, face parte dintr-un partid care respecta institutiile statului, adaugand ca oamenii politici si comentatorii nu au dreptul sa dea sentinte si ca nu crede in buna-credinta a demersurilor PSD si PNL.

Monica Ridzi a reiterat faptul ca se va pune oricand la dispozitia Parchetului si ca isi doreste o cat mai rapida rezolutie. "Linsajul meu mediatic nu se mai justifica decat in cazul in care serveste politic interesele PSD si PNL. Vinovatia unui om se stabileste de catre autoritatile unui stat de drept, investite cu aceasta competenta. Este periculos ca partidele politice ori presa sa se pronunte in afara cadrului judiciar cu privire la vinovatia penala a unui cetatean, oricare ar fi el..Nu putem transforma Parlamentul in Marea Adunare Nationala, care sa se substituie puterii judecatoresti", a continuat Ridzi, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.